• Jonie Brouwer vindt zichzelf het meest ijdel van VZC.

    Ted Walker

'Hij stuurt de trainer mooie cadeaus'

VEENENDAAL Jonie Brouwer speelt al jaren voor waterpolovereniging VZC en kent de club door en door. Aan de hand van enkele prikkende vragen geeft hij een inkijkje bij de selectie van VZC.

Jeroen van der Veer

Wat is de mooiste kleedkamerhumor die jij ooit hebt meegemaakt? ,,Bij thuiswedstrijden doen we de nabespreking altijd met een biertje in de kleedkamer. De oude hoofdtrainer, Bert van der Grift, deed dat geheel in eigen stijl; onder de douche vandaan, zonder kleren. Biertje erbij en het was af."

In de kleedkamer hoort ook muziek. Wie is bij jullie de DJ? ,,DJ Pop Eye, ook wel bekend als Joshua van de Wilt. Hij is in het dagelijks leven een nette jongen, maar als hij aan de knoppen van de muziek zit, komen de vieste deuntjes uit de speaker."

Als jij trainer was, welke wijziging zou je doorvoeren? ,,Bij elke overwinning gratis biertjes in het clubhuis. Gegarandeerd gezellig."

Met welke ploeggenoot zou jij een perfecte vakantie kunnen hebben? ,,Robert Schinkel zou voor mij wel lekker werken. Ik word al bruin als ik mijn gordijnen open doe en de eerste zonnestraal raak, terwijl hij niet bruin te krijgen is."

Komen we gelijk uit op uiterlijk. Wie is het meest ijdel? ,,Voor dit interview deed ik mijn haar in de gel, keek nog een keer in de spiegel en gaf mezelf een knipoog na. Ik denk dat ik er niet onderuit kom dat ik zelf het meest ijdel ben."

Als jij een dag het leven van een teamgenoot mocht hebben, wie kies je dan uit? ,,Remco Bouman kan de hele dag een beetje slap lullen en een Audi rijden. Ik ken slechtere banen."

Wie is het lievelingetje van de trainer? ,,Ik heb gehoord dat Sam Kunz de trainer altijd mooie cadeaus opstuurt, dus misschien moet ik dat ook gaan doen."

Aan wie uit jouw team vertrouw je jouw autosleutels niet toe? ,,Misschien een beetje valsspelen, want hij speelt niet meer in heren 1; Tim Terlingen. Hij is inmiddels 27 en heeft nog geen rijbewijs. Dan kies ik toch liever voor het strakke en fijne bochtenwerk van Remco."

Wie is het meest actief in jullie groeps-app? ,,Jeroen Westenbrink. Zat een tijdje in het buitenland voor zijn werk en dan merk je toch dat hij ons begint te missen. We hebben hem daarom getrakteerd met oude foto's van Bert, terwijl hij de nabespreking deed."

Wie heeft de leukste spelersvrouw uit je team? ,,Ik weet zijn naam niet meer, maar die linkshandige van ons team schijnt een mooie dame te hebben. Alleen ze is al bezet, helaas."

Haha, je beschrijft nu gewoon jezelf. Daarover gesproken. Wie is de grootste clown uit het team? ,,Dat is sowieso Victor van Dijk. Lacht zelf altijd, dus geef hem een pakje en hij kan zo naar de kermis."

Tot slot; tegenover wie wil jij op de training absoluut niet staan? ,,Vroeger zou ik zeggen Ruben Boorsma. Ik ben het meest ijdel van het team en heb daarom geen zin in een blauw oog. Ik vermijd het risico, maar hij wordt nu vader (gefeliciteerd) dus misschien is hij al wat rustiger..."

Even vragen aan... is een sportrubriek van VeenendaalseKrant.nl. In de rubriek komen spelers van de diverse sportteams aan het woord. Ze geven antwoord op niet-alledaagse vragen en geven zo een inkijkje hoe het er aan toe gaat in hun team/selectie.