• Bram Grijzenhout geeft een uniek inkijkje in de selectie van SKF.

    BDUmedia

'Hij haalt alleen maar kraanwater'

VEENENDAAL De 29-jarige Bram Grijzenhout is al sinds zijn zesde actief bij korfbalvereniging SKF en daarvan al meerdere jaren in het eerste team. De aanvaller geeft aan de hand van prikkelende vragen een inkijkje in de selectie.

Hoe ziet jouw wedstrijdvoorbereiding eruit? ,,Zo'n twee uur voor de wedstrijd eet ik vaak een pasta. Vervolgens kijk ik bij SKF naar de wedstrijden voor ons. In de eerste helft van de wedstrijd voor ons trek ik mijn sokken en braces aan, daarna ga ik warmlopen en inschieten. Na de teambespreking eet ik een banaan, spreek ik nog een en ander door en vervolgens individueel en collectief warmlopen en inschieten. Daarna shirtje aan, een laatste high five en dan start de wedstrijd."

Met welke ploeggenoot zou jij een perfecte vakantie kunnen hebben? ,,Met Tessa van den Bos, want dat is nu al ruim vier jaar mijn vriendin."

Aan wie vertrouw je jouw autosleutels niet toe? ,,Van mij krijgt Bjorn Hubers mijn autosleutel niet. Die jongen rijdt veel te hard."

Wie is het lievelingetje van de trainer? ,,Daniel van Munster, die heeft nooit een weerwoord en zegt overal 'ja en amen' op."

Wie is het meest ijdel uit jouw team? ,,Sytse de Jong, hij heeft altijd een kammetje bij zich om zijn scheiding kaarsrecht te krijgen."

Wat is de mooiste kleedkamerhumor die jij ooit hebt meegemaakt? ,,In alle jaren dat ik korfbal zijn er een hoop grappen voorbij gekomen. De shampoo grappen waren altijd een succes. Ongemerkt shampoo in iemands haar doen zodat het bleef schuimen en shampoo in iemands haar doen nadat hij zich net had afgedroogd."

Als jij een dag het leven mocht hebben van een van je teamgenoten, met welke speler wil je dan een dagje ruilen? ,,Met Bart Mast, die jongen is tegenwoordig maar twee dagen per week aan het werk."

Wie is het meest actief in jullie groeps-whatsapp? ,,Sarah van der Meer, die vraagt dagelijks of de wedstrijd al online staat."

Wie heeft de leukste spelersvrouw uit je team? ,,Dat ben ik natuurlijk."

Wie mag wel eens vaker een rondje geven? ,,Bart Mast, die haalt alleen maar rondjes kraanwater."

Tegenover wie wil jij op de training absoluut niet staan? ,,Hier kies ik opnieuw voor Bart Mast, die troeft mij met name in fysiek opzicht altijd af. Hij is groter, sneller en springt hoger, lastig korfballen dus."

Als jij trainer was van jouw team, welke wijziging zou je doorvoeren? ,,Ik zou maar één keer gaan trainen in de week, dat scheelt een hoop voorbereidingstijd."

Wie is de dj in jullie team? ,,Daniel van Munster en zijn smaak is verschrikkelijk. Hij vindt zijn eigen nummers erg lekker, maar hij is wel de enige."

Wie is de grootste clown? ,,Dat is onze assistent trainer Jaap van de Bergh. Hij is altijd in voor een grap en je ziet hem buiten de trainingen en wedstrijden om bijna nooit zonder lach."

Even vragen aan... is een sportrubriek van VeenendaalseKrant.nl. In de rubriek komen spelers van de diverse sportteams aan het woord. Ze geven antwoord op niet-alledaagse vragen en geven zo een inkijkje hoe het er aan toe gaat in hun team/selectie.