• Ted Walker

'Het kleine jongetje komt naar boven'

VEENENDAAL Terug van weggeweest en Sporthal West ontplofte weer ouderwets. De comeback van Tim van Offeren als speaker tijdens de thuiswedstrijden van de volleybalheren van VCV zorgde weer voor een sfeer waar menig tegenstander bang van wordt. ,,Na een zaterdag ben ik altijd helemaal schor. Heerlijk man, een beetje gek doen met het publiek."

Jeroen van der Veer

Met een smile van oor tot oor praat Van Offeren over zijn rol als speaker. Na een uitstapje naar Ede is hij sinds afgelopen zaterdag weer helemaal terug in Sporthal West en men hoeft niet bang te zijn dat hij hier ooit nog weggaat. Vanaf nu moet de hal weer een onneembare horde worden voor alle bezoekende teams.

Dit komt vooral door de sfeer die er op de tribunes is. Deze wordt aangewakkerd door de 26-jarige Van Offeren, die graag de microfoon in handen neemt. ,,Schaamte ken ik niet. Je moet gewoon de boel opzwepen en zorgen dat je iedereen meekrijgt."

VEEL MOOIS IN VEENENDAAL Nu zegt hij dat zelfverzekerd, maar dat was vier jaar geleden wel anders. Hij werd gezien als die fanatieke supporter op de tribune en toen de vaste speaker eenmalig niet kon, was één plus één al snel twee. ,,Omdat ik altijd zo luidruchtig was, dachten ze dat ik de leegte als speaker wel kon opvullen. Op de tribune schreeuwde ik, dus door zo'n microfoon moest het vast en zeker ook we lukken. Ik wist niet wat ik tijdens het duel moest zeggen, maar vond het wel leuk. En het publiek ook, dat is het belangrijkste."

De gymdocent groeide in zijn rol en mede door zijn enthousiasme gingen tegenstanders met knikkende knieën naar West. ,,Eigenlijk had ik amper iets met volleybal", aldus Van Offeren. ,,Ik vind sport gewoon verschrikkelijk leuk om te volgen. Dan kan je thuis voor de televisie zitten, maar ik duik liever Veenendaal in. Er is hier veel moois te zien."

GEEN SFEER IN EDE Want bij elke vereniging is Van Offeren wel een keer geweest, alleen heeft volleybal echt zijn hart gestolen. Inmiddels is hij trainer en volleybalt hij zelfs in het vierde team. Een druk bestaan -ook omdat de Veenendaler wedstrijden fluit- en daarom verruilt hij Ede weer voor Veenendaal. ,,Ik had mijn ja-woord gegeven en toen werd bekend dat de hoofdmacht in Ede ging spelen. Na twee wedstrijden had ik al door dat we daar de sfeer niet neer konden zetten, die wij in Veenendaal wel krijgen."

KAMPIOEN Van Offeren is een man van zijn woord en daarom maakte hij het seizoen wel af. Toch is hij maar wat blij dat hij weer terug is in Veenendaal. ,,Als ik hier ben, komt het kleine jongetje in mij naar boven. Fanatiek meeleven met de schitterende sport."

Afgelopen zaterdag zat hij er weer na een lange tijd van afwezigheid. Toeval of niet; VCV behaalde die wedstrijd de titel. ,,Het gaat wat ver om te zeggen dat ik daar invloed op heb, maar we spelen daarbij wel een belangrijke rol. Met we bedoel ik vooral het publiek, want met hen heb ik de interactie. Sporthal West gaat weer elke thuiswedstrijd uit zijn dak en ik ben blij dat ik weer terug ben."

In de serie Clubgezichten portretteren we de gouden vrijwilligers uit de sport. Elke vereniging heeft er wel een paar. Iedereen kent hem of haar wel, het gezicht van jouw club. Elke woensdag in VeenendaalseKrant. Tips? Mail de redactie: veenendaalse.krant@bdu.nl ovv Clubgezichten

Label:

Clubgezichten