• Jeroen van der Veer

'Het is eigenlijk wel gekkenwerk'

VEENENDAAL Als Wilfred ter Burg zijn baan in kan ruilen voor een fulltime job bij Team Verhaar, dan doet de inwoner van Rhenen dat direct. Samen met Alex Opperman is hij de drijvende kracht achter de kickboksschool van Marcel Verhaar en zij doen dit met veel passie en plezier. ,,Wij proberen ons zo in te zetten dat Marcel zich nauwelijks zorgen hoeft te maken."

 

Jeroen van der Veer

 

Het duo is totaal verschillend. Waar Wilfred de impulsieve en drukke is, behoudt Alex de rust. Het is misschien daarom wel zo'n gouden combinatie die al jaren van onschatbare waarde is. Waar Wilfred al in het wereldje zat, rolde Alex daar door zijn dochter in. ,,Zij was best wat onzeker en daarom belde ik Marcel. Of ze eens een training mee mocht doen om zelfvertrouwen te krijgen. Vanaf dat moment werd ik ook gek op de sport en ben ik nooit meer weggegaan."

 

RECHTHAND Het tweetal is de rechterhand van de kickbokser Marcel Verhaar, die naast zijn eigen sportcarrière ook een sportschool runt. ,,Samen met een maatje spoorden wij Marcel aan de school te beginnen", denkt Wilfred terug aan die tijd. ,,Sommigen verklaarden ons voor gek, maar we hebben met z'n allen de schouders eronder gezet. En kijk nu eens… we dromen zelfs al voorzichtig van een verhuizing omdat Team Verhaar nog groter kan worden en dat dan eventueel niet mogelijk is op de huidige locatie."

 

BORST VOORUIT Toch blijft dat nog bij toekomstmuziek en gaat het voorlopig nog gewoon verder op de Sportlaan. ,,Wij zijn hier vaak te vinden", aldus Wilfred, die onderbroken wordt door Alex. ,,Het is eigenlijk onze tweede baan. Ik ben of op mijn werk, of hier. Tja, als je het zo zegt is het eigenlijk wel gekkenwerk. Toch doen we het met alle liefde, want het levert je veel op."

 

Weliswaar niet in keiharde centen, maar wel in warmte, vriendschap en waardering. ,,Wij geven samen training aan de ouderen. Schitterend. Ook als wij kinderen begeleiden kan ik enorm genieten. Zij komen de eerste keer ingetogen binnen en vertrekken met hun borst vooruit."

 

Ze springen bij achter de bar, geven lessen en zijn ook op wedstrijddagen druk in de weer. ,,Het zijn super mensen", aldus Verhaar. ,,Knettergek, maar beiden hebben een hart van goud."

 

PARTNERS De vrijwilligers horen het met een grote lach aan en zijn er oprecht trots op. ,,Weet je", zegt Wilfred ietwat geëmotioneerd. ,,Kickboksen is mijn 'way of life'. Samen met mijn maatjes hier zijn is geweldig. Heeft Marcel mij nodig en belt hij terwijl ik aan het werk ben, dan laat ik mijn werk liggen en kom ik direct."

 

,,Zo gek is die echt hoor", lacht Alex. ,,Hij is daarin wel wat extremer dan dat ik ben. Voor hem is kickboksen zijn leven en ik weet het nu nog gescheiden te houden. Tja, de vraag is voor hoe lang nog."

 

Toch wil het duo niet alleen over hun maatje Marcel praten. ,,Zonder onze partners hadden we dit ook nooit kunnen doen", biecht Wilfred eerlijk op. ,,Zij moeten het elke keer maar slikken dat wij opeens naar de sportschool moeten omdat we nodig zijn. Dat vind ik echt klasse."

 

In de serie Clubgezichten portretteren we de gouden vrijwilligers uit de sport. Elke vereniging heeft er wel een paar. Iedereen kent hem of haar wel, het gezicht van jouw club. Elke woensdag in VeenendaalseKrant. Tips? Mail de redactie: veenendaalse.krant@bdu.nl ovv Clubgezichten

Label:

Clubgezichten