• Ted Walker

'Het is een perfecte combinatie'

VEENENDAAL Als er iets kapot is op voetbalclub GVVV, dan kan Gert van Holland er donder op zeggen dat hij een telefoontje krijgt. Samen met een groep fanatieke vrijwilligers is hij één van de kartrekkers die ervoor zorgt dat het sportcomplex en piekfijn uitziet.

Jeroen van der Veer

Een vaste groep vrijwilligers is bijna dagelijks op het Panhuis te vinden en ze draaien voor niets hun hand om. Eén van die mannen is de 67-jarige Van Holland. Waar de inwoner van Veenendaal in het begin voor alles werd gevraagd, wordt dit op de vereniging steeds meer verdeeld. ,,Je moet ook wel, want GVVV is een soort van bedrijf geworden. Taken moet je nu verdelen, anders wordt het te veel."

BUURMAN Als geboren Bennekommer rolde hij door zijn zoon zonder dat hij het door had de vereniging in. Op aandringen van zijn buurman ging deze namelijk voor GVVV voetballen, waarmee ook het vrijwilligerswerk voor Van Holland begon. ,,In de jaren zeventig had je nog geen jeugdtrainers. Ik pakte dat op en later kwamen daar meer taken bij."

RECLAMEBORDEN Elke dinsdag- en vrijdagmiddag is de 67-jarige tussen 13.00 en 16.00 uur op het veld te vinden en ook de zaterdag is hij vrijwel altijd present. Vooral de reclameborden zijn de spreekwoordelijke kindjes van Van Holland. ,,Samen met Floris Hol en Jan van de Kraats ben ik hier verantwoordelijk voor. Dat doen wij drie nu al zo'n vijftien jaar en daardoor zijn we echt op elkaar ingespeeld."

VANZELFSPREKEND Wat begon met houten reclameborden is nu veranderd in elektrische boarding of zelfs grote doeken op flinke hoogte. ,,Het plaatsen is wat lastiger, maar daarna heb je er minder omkijken naar. Hierdoor hebben wij tijd over voor andere klusjes. Zo heb ik laatst bijna alle lampen in de kleedkamers moeten vervangen. Alles lijkt zo vanzelfsprekend, maar er moet wel iemand zijn die dat oppakt. Tja, zo'n iemand ben ik dan met alle liefde."

WAARDERING Ook het sleutelbeheer hoort bij de vrijwilligerstaken van Van Holland. Het moet dan ook gezegd worden dat hij door meerderen werd aangedragen voor deze rubriek. ,,Dat is leuk om te horen, al voel ik die waardering binnen GVVV sowieso wel. Het is, ondanks dat het een grote club is, een warme vereniging. Ook de communicatie met het bestuur is uitstekend."

BIERTJE De vrijwilliger die zaterdag zijn 68ste verjaardag viert, hoopt nog jaren actief te zijn binnen GVVV. ,,Ik voel mij hartstikke fit en ben heerlijk onder de mensen. Wij als onderhoudsgroep besparen de vereniging waar mogelijk geld en hebben zelf ook plezier in wat we doen. Het is dus een perfecte combinatie en daarnaast smaakt het biertje na afloop ook altijd lekker. Alleen daarom zou je het al bijna doen", sluit Van Holland met een knipoog af.

In de serie Clubgezichten portretteren we de gouden vrijwilligers uit de sport. Elke vereniging heeft er wel een paar. Iedereen kent hem of haar wel, het gezicht van jouw club. Elke woensdag in VeenendaalseKrant. Tips? Mail de redactie: veenendaalse.krant@bdu.nl ovv Clubgezichten

Label:

Clubgezichten