• Bierdrager, Vonk en Nouwen zijn de kern van SKF.

    Archief Brenda Vonk

'Het is bij ons net een circus'

VEENENDAAL De 48-jarige Brenda Vonk is een bekend gezicht in het tafeltenniswereldje en de speelster geeft aan de hand van enkele antwoorden een inkijkje bij SKF.

Jeroen van der Veer

Hoe is jouw wedstrijdvoorbereiding? ,,Toch wel enigszins rekening houden met wat je de dag ervoor doet. Verder op de dag zelf relaxed en goed met het team inspelen."

Met wie zou jij een perfecte vakantie hebben? ,,Melanie Bierdrager voert ook het liefst niets uit en wil het liefst de hele dag in de zon liggen."

Wie krijgt jouw autosleutels niet? ,,Sharon Janssen is nog geen 18 en heeft geen rijbewijs."

Wie is de lieveling van de trainer? ,,Ik hoop ikzelf. Ik kan goed met zowel trainer Theo Jansen als coach Rinie Kling."

Is er iets wat de lezers niet weten van jullie team? ,,Dat we druk zoekende zijn naar nieuwe teamspeelsters."

Wie heeft de raarste gewoonte? ,,Ik ben bang dat ik dat zelf ben. Heb wat autistische trekjes, zoals dat de handdoek bij mij altijd op het hoekje van coachtafel ligt in plaats van bij de tafeltennistafel. Daarnaast schijnt dat ik bij service-ontvangst altijd de tafel aan tik."

Wie is het meest ijdel? ,,Bij ons is Carla Nouwen echt een diva."

Met wie zou jij een dag willen ruilen? ,,Met niemand uit ons team. Carla is druk met werken, met kleine Saar en is zwanger van haar tweede. Melanie, Heleen en Sharon studeren en daar moet ik al helemaal niet aan denken. Ikzelf heb een vrij relaxed leventje."

Wie mag wel eens vaker een rondje geven? ,,De tegenstanders. De meeste bij de dames eredivisie zijn altijd zo weg na een wedstrijd."

Als jij trainer was van jouw team, welke wijziging zou je doorvoeren? ,,Ik ben zeer tevreden over de trainer en coach zoals het momenteel gaat, dus zie niet in wat ik zou willen wijzigen."

Wie is het meest actief in jullie groeps-whatsapp? ,,Dat ben ik. Ik denk dat ze dat allemaal vinden."

Wie is de grootste clown? ,,Het is een groot circus bij ons, met aan het hoofd de grootste clown Rinie Kling."

Wie heeft de leukste partner uit je team? ,,Ik natuurlijk; good old Edwin Vonk, ook wel mister SKF genoemd."

Wat is de mooiste kleedkamerhumor die jij ooit hebt meegemaakt? ,,Wij hebben vooral in de kleedkamer de meest diepgaande gesprekken. Dus humor? Tja, ik kan het mij even niet bedenken."

Wie is de dj in jullie team en wat vind je van zijn/haar smaak? ,,De club-dj is na de wedstrijden Jeffrey Vonk. En tja, over smaak valt inderdaad te twisten."

Tegenover wie wil jij op de training absoluut niet staan?  ,,Voordeel bij onze trainingen is dat je altijd wisselt van tegenstander en nooit lang tegen dezelfde staat. Natuurlijk heb je voorkeur maar op deze manier is het helemaal oké tegen iedereen."

Even vragen aan... is een sportrubriek van VeenendaalseKrant.nl. In de rubriek komen spelers van de diverse sportteams aan het woord. Ze geven antwoord op niet-alledaagse vragen en geven zo een inkijkje hoe het er aan toe gaat in hun team/selectie.