• David Scholte, rechts op de foto, vindt De Gooijer de clown van De Merino's.

    Privebezit Scholte

'Henken is het lievelingetje'

VEENENDAAL De 25-jarige David Scholte speelt al vier jaar bij De Merino's, hij geeft een kijkje in de selectie van de eersteklasser.

Hoe ziet jouw wedstrijdvoorbereiding eruit? ,,We spraken altijd met een groep af bij de Fazant. Dit seizoen hebben jongens wat andere prioriteiten gekregen. De een zit onder de plak bij zijn eerste vriendin (Joop de Bruin), de ander doet is blijkbaar de hele ochtend druk met zijn hond uit te laten (Jos Henken) en Jeroen Vrolijk is tegenwoordig alleen maar druk met zijn zoontje. Tja en Aron de Koning heeft zijn handen vol aan zichzelf dus die laten we met rust. Dan blijf ik vaak met Marco de Gooijer over. Als we ons 'bakkie' op hebben zoeken we de jongens op bij De Merino's."

Met wie zou jij een perfecte vakantie hebben? ,,Patrick Donkervoort; weinig woorden veel drinken."

Wie krijgt jouw autosleutels niet? ,,Jesse Sprokkelenburg noemt zichzelf Lewis Hamilton. Jammer dat hij de snelheid probeert te halen, maar de rest lukt nog niet zo."

Wie is de lieveling van de trainer? ,,Henken heeft de gave om altijd de juiste dingen tegen trainers te zeggen. Trainers lopen met hem weg."

Wie is het meest ijdel? ,,Pim Gardien, na het douchen is hij een half uur bezig met zijn haar en staat hij zijn sixpack te bekijken in de spiegel."

Wie is de grootste clown uit het team? ,,Marco de Gooijer, dat is echt een clown. Hij kreeg tijdens de training een panna van Przemek Szeller. Toen schoot Jos Henken 'per ongeluk' de bal tegen zijn hoofd aan. Besloot Marco om in de kleedkamer te gaan zitten en te wachten tot Jos zijn excuses kwam aanbieden. Uiteindelijk begreep hij zelf ook wel dat dit te pijnlijk was, Anass Lahnine gaf hem nog een opbeurend applaus."

Met wie zou jij een dag willen ruilen? ,,Met Aron de Koning zou ik wel een dag mee willen ruilen. Hij loopt stage bij de zus van Arien Bakkenes. Zij is echt super aardig, daar zou ik wel een dagje mee willen om gaan, gezellig joh! En wat is er nou erg om voor te lezen aan een groep kinderen en vervolgens beetje dingen door een microfoon roepen bij de Bowling?"

Wie is het meest actief in jullie groeps-whatsapp? ,,Ryan Holman is erg actief. Althans hij probeert veel contact te houden met de groep, dat vind hij erg belangrijk."

Als jij trainer was van jouw team, welke wijziging zou je doorvoeren? ,,Dan zou Joop de Bruin direct geen aanvoerder meer zijn. Hij begon al beetje vierkant te worden maar als hij die de band om heeft dan gedraagt hij er zich ook naar."

Wie heeft de leukste spelersvrouw? ,,Ik moet zeggen; de jongens hebben hun best gedaan, maar de vriendin van Vincent van de Weerdhof is wel echt een toppertje hoor.

Wie heeft de leukste bijnaam? ,,Jeffrey Terschegget a.k.a. the Cobra… hij heeft een hele mooie tattoo van een cobra… tsja toeval bestaat niet zeggen ze wel eens."

Tegenover wie wil jij op de training absoluut niet staan? ,,Tegenover Szeller...De jongens die ooit ook de fout hebben gemaakt om tegen hem aan te lopen snappen wat ik bedoel."

Even vragen aan... is een sportrubriek van VeenendaalseKrant.nl. In de rubriek komen spelers van de diverse sportteams aan het woord. Ze geven antwoord op niet-alledaagse vragen en geven zo een inkijkje hoe het er aan toe gaat in hun team/selectie.