• Peter van Veen

Heldenrol voor Vrolijk bij overwinning van De Merino's

VEENENDAAL Een blije Henne Oostermeijer na afloop van het duel tussen LRC en De Merino's. Zijn ploeg versloeg LRC en vooral het feit dat de Veenendalers enorm veel arbeid leverden, deed de oefenmeester goed. ,,Dit is een overwinning van het collectief."

Jeroen van der Veer

Toch moesten ook de complimenten naar doelman Jeroen Vrolijk. Bij een stand van 1-2 in het voordeel van De Merino's wist de keeper een fantastische redding te verrichten en zorgde daardoor dat de drie punten werden gepakt. 

Deze kon De Merino's bijschrijven doordat Faisal Kaouass zijn ploeg in de zesde minuut op voorsprong schoot en Anass Lahnine vijf minuten na de onderbreking ook het nest wist te vinden. ,,Die doelpunten vielen op goede momenten", wist ook Oostermeijer. ,,LRC had veel meer de bal, maar wij konden heerlijk counteren."

Door een eigen doelpunt van Marco de Gooijer werd het toch nog even spannend, maar de redding van Vrolijk bleek goud waard. ,,Het was voor ons een lastig potje", keek Oostermeijer terug. ,,Op natuurgras en tegen een goede ploeg. Wij pakken de punten en hebben zeker aan onze conditie gewerkt. Kortom; een prima middag."

*Archieffoto