• Ted Walker

GVVV ziet voordelen in wijziging

VEENENDAAL Terwijl de selectie van GVVV momenteel in het buitenland geniet van de promotie naar de tweede divisie, is Rob de Boer samen met de technische commissie achter de schermen bezig met de laatste puntjes op de i te zetten. Gedurende het seizoen wisten zij enkele grote namen te halen, maar kijkt het nog altijd om zich heen. ,,Als we een buitenkansje kunnen pakken, is deze uiteraard welkom."

Jeroen van der Veer

Het team van John de Wolf behoort tot de beste ploegen uit het amateurvoetbal en sinds de invoering van de tweede divisie is er een hoop veranderd. Zo zal GVVV aankomend seizoen tegen zondagtopklassers spelen en treft het ook belofte-elftallen. Daar is in de media al een hoop over gezegd en geschreven, maar hoe langer De Boer over de nieuwe competitie denkt, hoe enthousiaster hij wordt. ,,Wedstrijden tegen SteDoCo en Hoek zijn verleden tijd. Dat was ver rijden en trok ook nauwelijks supporters. Nu krijg je duels tegen TEC, De Treffers en Lienden. Toch een soort derby's."

Daarnaast gaat er waarschijnlijk ook enkele keren om zes uur in de middag gevoetbald worden. Want speelt het in Veenendaal tegen een voormalig zondagvereniging, dan wordt er niet om half drie afgetrapt. ,,De supporters kunnen overdag met hun vrouw winkelen en daarna naar het voetballen. Een win-winsituatie", lacht De Boer. ,,Daarnaast kunnen liefhebbers die normaal in de middag voetballen nu ook bij ons komen kijken. Ook speel je dit seizoen vier wedstrijden meer, waardoor je twee extra thuiswedstrijden hebt." Eigenlijk is heel voetballend Nederland benieuwd hoe de nieuwe voetbalpiramide uit gaat pakken. Zo ook de technische man bij GVVV: ,,Het is afwachten, maar dat zeiden we bij de invoering van de topklasse ook. Daar was iedereen sceptisch over en uiteindelijk is het een groot succes geworden."

Wat ook wennen gaat worden, is de transferperiode. Met ingang van het nieuwe voetbalseizoen is het voor amateurverenigingen ook mogelijk om in de winterstop spelers aan te trekken. Spelers die een contract hebben bij een amateurvereniging kunnen in de winterstop overstappen naar een andere club. ,,In de nieuwe tweede divisie moet elke club acht contractspelers hebben met een 12-uren contract tegen minimaal het wettelijke minimum loon", duidt De Boer. ,,Voor 1 november moeten wij aangeven wie bij ons de contractspelers worden. Daarover zijn we nu aan het nadenken."

Voetballers die geen contract getekend hebben bij hun club, kunnen in de winterse transferperiode niet vertrekken. Zij blijven afhankelijk van de zomer. Tot en met 31 augustus hebben zij ieder seizoen de tijd om een nieuwe club te vinden. ,,Ik verwacht niet dat veel clubs gebruik gaan maken van deze optie. Daarnaast moet je mogelijk ook opleidingsvergoedingen gaan betalen, wat volgens mijn 650 euro per jaar is." De doelstelling voor aankomend seizoen is helder. Trainer John de Wolf heeft aangegeven dat hij bij de eerste zeven wil eindigen en daar heeft het volgens De Boer ook de selectie voor. ,,Je moet de lat hoog leggen. Tegen voetballende ploegen doen wij het altijd goed. Alle topploegen uit de zondag- en zaterdagtopklasse zitten nu bij elkaar, dus ik zie lichtpuntjes."