• Peter van Veen

GVVV ziet smaakmaker door Spakenburg weggeplukt worden

VEENENDAAL Lang hebben de supporters van GVVV niet kunnen genieten van Olivier Pilon, want de aanvaller vertrekt na één seizoen naar Spakenburg. De buitenspeler kwam over van SDC Putten en wist zich in Veenendaal al snel populair te maken met snelle acties en de nodige doelpunten. Dit werd door verschillende verenigingen gezien en na een gesprek viel de keuze op Spakenburg. ,,Het is een grote club met nog grotere ambities. Daar wil ik graag een onderdeel van zijn."

 

Jeroen van der Veer

 

Het 22-jarige talent heeft inmiddels vijf doelpunten en twee assists achter zijn naam en is daarmee de gevaarlijkste aanvaller van GVVV. ,,Ik kwam van de subtop van de hoofdklasse en merkte al snel dat ik het niveau aan kon. Met GVVV heb ik ook om de tafel gezeten, maar ik denk dat ik mijzelf bij Spakenburg nog meer kan ontwikkelen. Het is toch weer een stap omhoog en zij komen zeker in de tweede divisie. Daar wil ik graag bij zijn en vanuit daar misschien de Jupiler League in."

 

Dat bij Spakenburg de concurrentie groot is, doet Pilon niet veel. ,,Ze spelen met twee spitsen en twee aanvallende middenvelders op de flanken. Eigenlijk kan ik dus op vier posities spelen. Door concurrentie word je alleen maar beter en daarom ben ik niet bang om op de bank te komen."

 

Toch wil hij eerst met GVVV het seizoen afsluiten, legt de dribbelaar uit: ,,Ik wil volgend jaar met Spakenburg tegen GVVV voetballen. Daarom ga ik nu niet opeens minder mijn best doen of iets in die richting. Met deze groep hebben we één doel en dat is bij de eerste zeven eindigen."