• Foto: Guido de Boer
  • Foto: Guido de Boer
  • Foto: Guido de Boer
  • Foto: Guido de Boer
  • GVVV - Sparta Nijkerk

    Foto: Guido de Boer
  • Foto: Guido de Boer

GVVV weggecounterd door Sparta Nijkerk

VEENENDAAL - Terwijl de spelers zich op hebben kunnen laden tijdens de winterstop, moest GVVV-trainer Erik Assink flink puzzelen om zijn basisteam tegen Sparta Nijkerk op de juiste manier in te vullen. Mede door drie geschorste spelers moest aanvallende middenvelder Simon Brouwer in de verdediging plaats nemen, alleen kon de aanvoerder niet voorkomen dat GVVV met 2-4 onderuit ging.

 

door Jeroen van der Veer

 

,,Het is te makkelijk om te zeggen dat het door de afwezige komt", baalt verdediger Wouter Bonke. ,,Zo vond ik dat Brouwer het prima deed, alleen we waren gewaarschuwd voor hun counter en toch trappen we erin." En daarmee legt de verdediger de vinger op de zere plek. Al jaren staat GVVV bekend om zijn aanvallende voetbal, alleen stellen tegenstanders zich daar steeds vaker op in. ,,We kunnen wel allemaal naar voren willen, maar er moet ook verdedigd worden. Er ontstonden te veel gaten."

 

Door de nederlaag zal het woord 'kampioenschap' niet meer in het GVVV-kamp te horen zijn, waardoor de topklasser moet waken dat het seizoen niet als een nachtkaars uitgaat. ,,Als ik eerlijk ben, wisten we dit al een tijdje. De achterstand is te groot, al blijf je altijd hoop houden. Het is een pijnlijke constatering, maar wel de realiteit. Wij moeten nu vol voor de tweede periode gaan en natuurlijk ook voor ons eergevoel. Een sportman wil namelijk altijd winnen."

 

Toch had Bonke na afloop heel anders kunnen denken, als Kevin Rijnvis niet de wedstrijd van zijn leven wist te keepen. De sluitpost van Sparta Nijkerk keerde bijna elke poging, al kon hij aan de treffer van Sherwin Grot niets doen. Nadat de bezoekers na veertien minuten de openingstreffer achter Johan Jansen wist te schieten, bleef de spits ditmaal voor het doel wel koelbloedig.

 

Na een slordige eerste helft, werd de tweede een spektakel. Vooral Jaap Jong (Sparta Nijkerk) had het op zijn heupen en hij was dan ook een ware plaag voor Bonke en consorten. ,,Dat hij dan ook nog een publiekswissel krijgt, was voor ons helemaal pijnlijk."

 

De buitenspeler was bij de laatste drie goals betrokken, die allemaal werden gescoord door een GVVV-target. Spits Frank Tervoert  voerde in de maand december serieuze gesprekken met GVVV, maar koos ervoor om zijn club trouw te blijven. ,,Hij stond bij drie counters op de goede plek, daar was nauwelijks tegen te verdedigen."

 

Juist zo'n nummer negen ontbrak bij GVVV. De ploeg viel wel aan, maar kwam amper tot 100% kansen en als er dan een goede voorzet kwam, was de bezetting voor het doel niet voldoende. ,,En schoten wij een keer op doel, wist de doelman de inzet te keren", baalde Bonke, die nog wel Simon Brouwer op aangeven van Joey Snijders de 2-3 zag scoren. ,,Toen dacht ik echt dat we een punt gingen pakken, alleen werden we in de counter wederom afgestraft."