• * Archieffoto

    Ted Walker

GVVV weet eindelijk Jong Sparta te verslaan

VEENENDAAL Na vijf wedstrijden zonder overwinning is het GVVV weer eens gelukt om het gevoel van een driepunter te krijgen. De ploeg van Niek Oosterlee versloeg op Het Kasteel zijn tegenstander Jong Sparta met 2-3 en staat daardoor nu op de twaalfde plek in de tweede divisie.

Jeroen van der Veer

Na een uitstekende aanval was het Soufiane Lagmouchi die in de twintigste minuut de eerste treffer van de middag noteerde. Zijn rake kopbal bleek de enige treffer in de eerste helft en na rust was het niet lang wachten op een tweede goal. Helaas voor de Veenendalers viel deze aan de kant van de Rotterdammers en kon GVVV opnieuw jagen op een voorsprong. 

Die kwam er door een prima doelpunt van Jeremy de Graaf en in de 68ste minuut bracht Sherwin Grot de marge zelfs op twee. De thuisploeg drukte vervolgens en ging met man en macht op zoek naar twee doelpunten, maar kwam niet verder dan de aansluitingstreffer in de negentigste minuut. ,,Dit was echt een overwinning van het team. Iedereen voerden zijn taken goed uit", aldus doelman Johan Jansen, die in de slotfase twee cruciale reddingen had.

De winstpartij betekende de eerste overwinning op Jong Sparta. Eerder gingen er vier verloren en eindigde er eentje in een gelijkspel.