• De keeper prachtig omspeeld, maar de bal wilde er bij Heesakkers niet in.

  Ted Walker
 • Ted Walker
 • De 1-0 wordt gevierd terwijl de keeper van Spakenburg witheet is

  Ted Walker
 • Ted Walker
 • Terschegget: ,,De vele schoppen die ik kreeg, zie ik als compliment"

  Ted Walker
 • Ted Walker
 • Spakenburg moest regelmatig aan de noodrem trekken

  Ted Walker

GVVV vernedert Spakenburg en slaat grote slag

VEENENDAAL Op eigen veld heeft topklasser GVVV helemaal niets heel gelaten van Spakenburg. De spelers uit het vissersdorp werden als kleine kinderen naar huis gestuurd en de bezoekers mochten van geluk spreken dat de ploeg van John de Wolf slechts twee keer wist te scoren.

Jeroen van der Veer

Bij een stand van 2-0 was de aanval in de tachtigste minuut alleszeggend. GVVV had de bal in het zestienmetergebied van de bezoekers en het gebied tussen deze lijnen bleek hun speeltuin. De bal ging van man tot man en het was uitzoeken wie de bal tegen de touwen schoot.

Nadat alle verdedigers duizelig waren gespeeld, haalde Wilco den Hartog de trekker over. De bal verdween vanaf elf meter over het doel, al was niemand daar boos over. ,,Het leken wel amateurs", lachte Roy Terschegget als hij aan bovengenoemde aanval dacht. ,,Ze stonden erbij en keken ernaar."

De Pirlo van het zaterdagvoetbal was weer ouderwets op dreef en de aanvoerder wist zijn ploeg binnen tien minuten op voorsprong te schieten. Na een typische GVVV-aanval gaf de snelle Olivier Pilon de bal aan de middenvelder, die met de binnenkant van de voet de bal naar de verre hoek stuurde. ,,Al vanaf de jeugd schiet ik de bal op deze manier. Blind op doel rammen kan ik niet."

Het gemopper bij de bezoekers begon en daarmee had GVVV al vrij snel de slag gewonnen. De ploeg uit het vissersdorp had daarnaast geen antwoord op de twee snelle spitsen uit Veenendaal, zag ook De Wolf. ,,Hun centrale duo mist snelheid en daarom speelde wij zonder echte spits. Wij waren voorin niet te stoppen en zij liepen continu achter de feiten aan."

In de 36ste minuut moest GVVV toezien hoe Spakenburg via Van de Meiracker een kans kreeg, maar deze faalde in kansrijke positie. Pas na een uur spelen werd het klasseverschil ook uitgedrukt in doelpunten. Na een schitterende pass van Wilco den Hartog kon Olivier Pilon gefeliciteerd worden.

Onder aanvoering van Terschegget werd de GVVV-show voortgezet en zag Heesakkers tot twee keer toe een bal van de lijn gehaald worden. ,,Enige minpunt is dat wij te weinig hebben gescoord", concludeerde Terschegget, die even bang was voor een langdurige blessure. Na de zoveelste trap, bleef hij lang op de grond liggen. ,,Ik was bang dat mijn kruisband was gescheurd. Gelukkig is dat niet het geval en kon ik nog lopen. In de kleedkamer zagen we dat de concurrentie heeft verloren en staan we inmiddels met vijf punten los."