• Olaf Kraak

GVVV-speler legt zich neer bij schorsing: 'Lastig besluit'

VEENENDAAL Na een hoger beroep bij de licentiecommissie heeft Wilco den Hartog een lagere straf gekregen. Waar de GVVV-speler na zijn rode kaart tegen IJsselmeervogels eerst vijf wedstrijden kreeg, moet hij nu twee duels toekijken. 

Jeroen van der Veer

Volgens scheidsrechter Jannick van der Laan zou hij zich schuldig hebben gemaakt aan een 'gewelddadige handeling, buiten de bal.' Iets wat altijd werd ontkent door Den Hartog. 

De club en speler tekenden beroep aan en dit is succesvol gebleken. Het voorstel van twee duels is geaccepteerd, al blijft er een bittere nasmaak. ,,Het was een lastig besluit, omdat we nog altijd vinden dat mij onrecht is aangedaan', reageert Den Hartog op de clubwebsite. ,,Toch leek het ons verstandiger om het voorstel te accepteren, want in een hoger beroep bij de commissie van beroep kan de straf soms hoger uitvallen. Gelijk hebben is blijkbaar iets anders dan gelijk krijgen."

Den Hartog moest afgelopen zaterdag de thuiswedstrijd tegen Katwijk sowieso aan zich voorbij laten gaan, omdat een directe rode kaart in het amateurvoetbal automatisch één wedstrijd schorsing oplevert. Daarbovenop mist hij ook het uitduel met De Dijk komende zaterdag.