• Ted Walker

GVVV reageert met gemengde gevoelens op loting 

VEENENDAAL Er zijn gemengde gevoelens bij de spelers van GVVV nadat Cambuur Leeuwarden uit de loting kwam rollen. De ploeg van Niek Oosterlee moet nu in de achtste finale van de KNVB-beker naar Friesland om daar het duel in de achtste finale te spelen. ,,Je hoopt toch op en grote naam of een thuiswedstrijd."

 

Jeroen van der Veer

 

KUNSTGRAS Aan het woord is centrale verdediger Wilco den Hartog, die in eerste instantie dan ook teleurgesteld was. ,,Een verre uitwedstrijd tegen een weinig aansprekende tegenstander. Later voelde het ook wel weer als een uitdaging om de volgende ronde te bereiken. Hun stadion zit vaak vol, tegenstander is misschien vergelijkbaar met Dordrecht en het is op kunstgras", aldus Den Hartog, die refereerde aan de 1-0 overwinning op Dort in de KNVB-beker. ,,Hopelijk gaan er veel supporters van ons mee en dat geeft me dan wel hoop op weer een mooie bekeravond met misschien wel een stunt."

 

PUBLIEK Doelman Johan Jansen spreekt over een tegenstander met perspectief. ,,Zij draaien niet top en wie weet kunnen wij ze verslaan", was de eerste reactie. ,,Ik denk dat het voor vele niet de gedroomde tegenstander is, maar er is wel meer kans op een overwinning. Natuurlijk hebben ze meer kwaliteit en betere conditie als het goed is, maar niks is onmogelijk in de beker. Daarnaast is het publiek best wel trouw van Cambuur en zal het wel druk worden. Als er nou ook veel Veenendalers meegaan, kan het leuk worden in hun stadion."

 

KANSEN Mannetjesputter Mart de Jong was duidelijk in zijn woorden: ,,Je hoopt en een grotere club. Het is dus wel een beetje jammer dat we tegen Cambuur spelen en ook nog eens uit. Maar hé, we hebben nu een grotere kans om een nog verder te komen."

Die mening deelt zijn spits Jeremy de Graaf, die door de loting terugkeert op het oude nest. ,,In het seizoen 2013-2014 was ik daar selectiespeler. Een bijzondere loting voor mij wel. Destijds kwamen we uit in de Eredivisie, maar nu staan ze 16e in de Jupiler League. We hebben dus zeker een reële kans."