• GVVV - Sparta Nijkerk

    Foto: Guido de Boer

GVVV is nog altijd zoekende

VEENENDAAL Sinds de invoering van de topklasse is GVVV steevast één van de kanshebbers om de titel. In de eerste paar seizoenen greep de ploeg naast de prijs door, achteraf gezien, een mindere periode in de wintermaanden en afgelopen jaar stond het daar eindelijk waar het zo graag wil staan; op de eerste plaats. Kampioen werd het door een beslissingswedstrijd niet, waardoor de honger naar succes alsmaar groter werd. Deze honger werd echter niet gestild en de Veenendalers bekleden momenteel een vrij anonieme rol in de hoogste amateurklasse.

Jeroen van der Veer

Vele critici wijzen naar de erfenis die good-old Dennis van Meegdenburg achter liet. Waar de technische commissie leunde op de schouders van 'spits' Sherwin Grot, blijkt dit achteraf gezien niet de juiste keus te zijn geweest. In de eerste acht wedstrijden wist de aanvaller nog regelmatig het net te laten bollen, maar het gemis van een balvaste en scorende spits blijkt sindsdien te groot.

Trainer Erik Assink: ,,Het is wel veelzeggend dat Grot na deze serie nog maar één treffer heeft gemaakt. We creëren wel de mogelijkheden, alleen hebben we geen Van Meegdenburg meer die ons over het dode punt heen schiet met een treffer."

Het mag dan ook niet verwonderlijk zijn dat de oefenmeester na de winterstop zijn spits uit de basis heeft gehaald en Ismail Ouaddouh in de punt van de aanval posteerde. Toch is de technische buitenspeler geen echte nummer negen, waardoor vleugelverdedigers Rodny Hofman en Taoufik Adnane hun voorzet vaak naar niemandsland sturen.

Ook de klassieke linksbuiten Joey Snijders mist een aanvalsleider. ,,Vorig jaar kon ik mijn voorzet bijna blindelings tussen de vijf en elf meter versturen, omdat ik wist dat er een spits stond. Niets ten nadele van de jongens die er nu staan, zij doen hun stinkende best, maar het maakt het scoren wel moeilijker."

Met het aantrekken van de boomlange Patrick Heesakkers en de in het verleden veel scorende Jasmin Ramic, heeft de technische commissie voor volgend seizoen al twee echte spitsen in de gelederen. Tot die tijd moet de trainer roeien met de riemen die hij heeft: ,,Elke ploeg die uitstekend heeft gepresteerd, heeft het jaar daarop moeite om dat niveau weer te halen. Kijk bijvoorbeeld alleen al naar Katwijk. Wij hebben enkele mooie jaren gehad, maar we zitten nu duidelijk in een mindere fase. Dat kan eventueel zelfs een minder jaar worden, al moeten we daar wel voor waken."

De oefenmeester heeft echter voldoende vertrouwen in de huidige selectie, en hij denkt dat zijn ploeg zelfs nog een aanval kan plaatsen op de titelkandidaten Kozakken Boys en Spakenburg. ,,Het gat is groot, maar ook zij gaan nog in een dip komen. Toch moeten we daar nu nog niet naar kijken en eerst zelf 36 punten verzamelen. Dan denk ik dat we veilig zijn en kunnen we gaan kijken of we de koplopers nog kunnen bedreigen", sluit de oefenmeester af.