• 2017-04-28 14:11:50 ZEIST - De Beker voor aanvang van de persconferentie in aanloop naar de KNVB Bekerfinale. ANP BAS CZERWINSKI

GVVV loot profclub in de KNVB-beker

VEENENDAAL In de KNVB-beker ontvangt GVVV in eigen huis profclub FC Dordrecht. Dat werd zaterdagavond duidelijk bij de loting. ,,Dit is een gruwelijke loting."

 

Jeroen van der Veer

 

Als eerste ploeg kwam GVVV uit de koker en zij werden gekoppeld aan een club die speelt in de Jupiler League. Doelman Johan Jansen maakte de tijd mee dat de Veenendalers Sparta en Excelsior versloegen in de beker en uiteindelijk pas door AZ verslagen werden. ,,Of er weer zo'n avontuur inzit? De bal is wel rond en we spelen wel elf tegen elf, dus we hebben kans", grapt de keeper. ,,Nee, even serieus. Dordrecht is te doen."

Stiekem had hij zelf gehoopt op Feyenoord of zijn oude ploeg NAC. ,,Maar dit is ook mooi. We spelen thuis en dan kan het wel eens erg druk worden. Bekervoetbal is altijd een beetje anders en met het publiek erachter kunnen we hen verslaan. We hebben zeker een kans."

Ook Laurens Van der Voort is te spreken over de loting: ,,Dit is toch gruwelijk. Leuk zo'n betaald voetbalorganisatie. Had hierop gehoopt. Een duel tegen Feyenoord en Ajax is leuk, maar dan weet je dat je verliest. Nu maak je echt kans om door te gaan."

 

BURGERVADER KOLFF De loting heeft nog een extra lading gekregen. Zo is de Veenendaalse burgervader Wouter Kolff binnenkort niet meer actief in Veenendaal maar in Dordrecht.