• foto: Peter van Veen

GVVV heeft beet bij Quick Boys: 'ze zochten karakters'

VEENENDAAL Volgend seizoen komt Jesse van Nieuwkerk de selectie van GVVV versterken. De aanvaller scoort momenteel zijn doelpunten voor Quick Boys, waar oud GVVV-trainer Erik Assink aan het roer staat. 

Jeroen van der Veer

De 24-jarige inwoner van Mijdrecht is bezig aan zijn tweede seizoen bij Quick Boys en speelt daar vooral als linkeraanvaller. Toch word hij door GVVV gehaald als spits. ,,Dat is ook de positie waar ik denk dat ik het beste kan spelen. Mocht de trainer mij vanaf links nodig hebben, dan ben ik er ook niet vies van om daar mijn meters te maken. Alleen mijn voorkeur heeft de nummer negen positie en daarvoor ben ik ook aangetrokken."

Toen bekend werd dat Van Nieuwkerk Quick Boys ging verlaten, trok GVVV snel aan de bel. ,,Ze zochten bepaalde karakters, is mij verteld", aldus de aanvaller. ,,Er vertrekken natuurlijk een hoop spelers en die gaten moeten worden opgevuld. Ik vind het dan een eer dat ze aan mij denken. Er waren meer clubs geïnteresseerd, maar ik hoopte op een club met een mooie voetbalcultuur en het liefst in de tweede divisie. GVVV past perfect in dat plaatje."

Met de komst van Van Nieuwkerk telt de selectie voor volgend seizoen nu twaalf spelers. Eerder trok het Tom Oostinjen aan en verlengde het de contracten van Joshua van den Berkt, Rodny Hofman, Danny de Leeuw, Wilco den Hartog, Jeremy de Graaf, Johan Jansen, Taoufik Adnane, Robin Mulder, Laurens van der Voort en Mart de Jong.