• Ted Walker

GVVV en Spakenburg eens over afkoopsom

VEENENDAAL De voetbalclubs GVVV en Spakenburg hebben een overeenstemming bereikt over een afkoopsom voor de vroegtijdige transfer van trainer John de Wolf. Dit maakt de club donderdagavond bekend.

 

Jeroen van der Veer

 

Ondanks een doorlopend contract van twee jaar, ging de coach maandag zonder overleg met GVVV in op een aanbod van derdedivisionist Spakenburg. Loek Budding, bestuurslid technische zaken, zei daar eerder over dat het voelde als een overval. ,,Ondanks de goed verlopen samenwerking de afgelopen anderhalf jaar, heeft John ons vanaf het eerste moment niet geïnformeerd over de interesse van de club SV Spakenburg. SV Spakenburg heeft John bovendien benaderd zonder ons in kennis te stellen en zonder zijn doorlopende contract van twee jaar te respecteren. Dat zegt veel over de club SV Spakenburg, maar ook over John."

 

Later op de donderdagmiddag spraken beide clubs met elkaar en kwam men eruit over een afkoopsom. „Alle partijen zijn tevreden over de afhandeling van de kwestie", aldus Budding. „Wat ons betreft is de kous hiermee af. We richten ons nu volledig op de zoektocht naar een nieuwe trainer." 

Over de hoogte van de afkoopsom worden geen mededelingen gedaan.