• Ted Walker

GVVV brengt contractnieuws mee uit Spanje

VEENENDAAL Op de slotdag van het trainingskamp in het Spaanse Marbella heeft GVVV een overeenstemming bereikt met Bart Hulsbos (34), Wilco den Hartog (29), Guido Janssen (20) en Simon Brouwer (33). Alle vier de selectiespelers hebben hun contract met een seizoen verlengd. 

Jeroen van der Veer

Door het verlengen van de contracten heeft GVVV de vaste kern -die al jaren succes boekt- weten te behouden. Zo speelde Hulsbos al 220 duels in het eerste, Wilco Den Hartog 256 en Simon Brouwer 241 wedstrijden. Aan dat aantal zit Guido Jansen nog lang niet. Hij gaat volgend seizoen pas zijn tweede jaar in bij de blauwen uit Veenendaal. 

HULSBOS De 34-jarige Hulsbos is centraal achterin een vaste waarde in het team van Niek Oosterlee. De linkspoot miste dit seizoen nog maar een duel en ondanks dat hij de oudste speler uit de selectie is, is hij nog fit genoeg om zijn negende seizoen bij de Veenendalers in te gaan. 

DEN HARTOG Sinds dit seizoen heeft Wilco den Hartog bij GVVV een nieuwe rol en daarin blinkt hij bijna wekelijks uit. Als voorstopper is hij een centraal duo met Hulsbos en een vaste steunpilaar. Zo speelde hij dit seizoen elke competitiewedstrijd vanaf de eerste minuut. Volgend seizoen zal hij beginnen aan zijn elfde jaargang bij de Veenendaalse grootmacht.

BROUWER Na twee enorm zware blessures op rij is Simon Brouwer helemaal terug. Waar hij binnen de kalklijnen voor elke meter vecht, deed hij dat daarbuiten om zo snel mogelijk weer onderdeel te zijn van het eerste team. In die missie is de middenvelder dit seizoen geslaagd en inmiddels weer volledig fit. ,,We zien voor hem nog altijd een belangrijke rol weggelegd als een van de leiders in de ploeg", aldus Rob de Boer van de technische commissie op de clubwebsite. 

JANSSEN Waar eerder genoemde namen al jaren onderdeel zijn van het eerste van GVVV, is Guido Jansen qua dat eigenlijk nog maar een 'broekkie'. Afgelopen zomer maakte de centrale verdediger de overstap van derdedivisionist Hercules en hij past zich moeiteloos aan. Vooral in de bekerwedstrijden tegen FC Dordrecht en Cambuur maakte hij als basisspeler een goede indruk, maar zit hij dit seizoen veelal op de bank. Toch hoeft hij zich over de toekomst geen zorgen te maken, duidt De Boer. ,,Hopelijk blijft Guido zich op deze manier ontwikkelen, want we zien in hem als sterke en linksbenige centrale verdediger een jongen voor de toekomst."

Inmiddels heeft de vereniging al zestien spelers voor volgend seizoen vastgelegd. Van de huidige selectie is het nog onduidelijk waar de toekomst van Wouter Bonke, Mourad Marbouh, Robin Segers,  Thomas Bruijnzeels, Caifano Latupeirissa en Mohammed Ajiach ligt.