• Ted Walker
  • Ted Walker
  • Ted Walker
  • Ted Walker
  • Ted Walker

GVVV bindt ook IJsselmeervogels aan zegekar

VEENENDAAL Een met veel zelfvertrouwen spelend GVVV heeft een zwak IJsselmeervogels met 3-1 naar huis gestuurd. Op eigen sportpark waren de Veenendalers continu de bovenliggende partij en speelden het ondanks dat het midweeks van HFC won een uitstekende wedstrijd. ,,Als wij het veld opstappen, weten we al dat het goed zit. Er is dit seizoen een bepaald chemie in de groep en daardoor voel je je sterk."

 

Jeroen van der Veer

 

Dat komt mede door zijn aanvaller Jeremy de Graaf. De snelheidsduivel op de nummer negen positie is de gehele wedstrijd in beweging, houdt ballen vast en werkt keihard voor het team. Natuurlijk sprak iedereen na de winstpartij over zijn enorme misser voor open doel, maar daar wil Wilco den Hartog niet de nadruk op leggen. ,,Denk je dat die bewust mist? Ik vind het vooral heel frustrerend voor hem, want ik gun die jongen het beste. Hij is enorm belangrijk voor ons en daarom verdient hij die treffers zo."

Het zijn mooie woorden van de speler die Sherwin Grot onzichtbaar wist te maken. Samen met Bart Hulsbos stond het centraal achterin weer als een huis en kwam het halverwege de eerste helft op voorsprong. Na een handsbal wist Roy Terschegget vanaf elf meter de 1-0 te produceren. Op slag van rust werd de voorsprong door Martin van Eck verdubbeld en was volgens Den Hartog de buit binnen. ,,Zo voelde het wel, ja. We waren de baas op het veld en gaven niet veel weg."

 

OP SLOT Toch kwam de spanning halverwege de tweede helft onnodig terug, nadat een dwarrelbal plotseling achter Johan Jansen tegen het net kwam. ,,Dan verwacht je dat zij gaan drukken, maar dat viel mee", vond Den Hartog. ,,Dat kwam ook omdat wij niet nerveus werden. Als team voelen wij ons momenteel onverslaanbaar en dat straalden wij ook uit."

Dat gevoel werd bevestigd door de 3-1 van invaller Caifano Latupeirissa en toen was het duel tien minuten voor tijd definitief op slot. Toch had dat even daarvoor al gekund, maar Jeremy de Graaf zag zijn grote kans gepakt worden door de doelman van IJsselmeervogels. Deze keeper was een paar minuten voor tijd al uitgespeeld, toen De Graaf de bal voor een leeg doel kreeg. Waar de spits eerder dit seizoen uit zo'n situatie al miste, was het zaterdagmiddag opnieuw niet raak. 

 

VERTROUWEN ,,Natuurlijk baal ik ervan", aldus de nummer negen van de Veenendalers. ,,Maar zolang wij winnen en ik belangrijk voor de ploeg ben, word ik niet nerveus. Mijn goals komen vanzelf wel en dat vertrouwen krijg en voel ik ook. Ik moest mijn plek zien te vinden in een voetballend elftal en dat lukt steeds beter. Het is nu zaak om los te komen en doelpunten te maken."

Zijn teamgenoot Wilco den Hartog is er van overtuigd dat dit gaat gebeuren. De verdediger is dan ook lovend over De Graaf: ,,Het fragment zou wel weer bij Fox Sports worden uitgezonden. Dat kan ik ergens wel begrijpen, maar daarmee doe je hem te kort. Door zijn spel houdt hij continu twee tegenstanders bezig en kunnen andere scoren. Dat zag je tegen Vogels ook."