• GVVV

GVVV bestaat zeventig jaar

VEENENDAAL Het is feest bij GVVV. De Gelders Veenendaalse Voetbal Vereniging bestaat vandaag exact zeventig jaar.

Marinus Heikamp, Heye Horlings, Jan Prins, Hendrik de Kruiff en Joost Leppers richtten op 15 november 1947 de Gelderse Sport Vereniging (GSV) op. Het sportveld aan de toenmalige Buurtlaan in het Gelderse deel van Veenendaal is bestemd voor verschillende sportdisciplines, waaronder atletiek, gymnastiek en voetbal. Een jaar later, op 26 augustus 1948, is voetbal de enige sport die bedreven wordt op het sportveld in het Gelderse deel van Veenendaal. De Gelderse Voetbal Vereniging Veenendaal (GVVV) is een feit.

Na een aanloopperiode volgen de successen zich in rap tempo op. De Veenendaalse kronen zich tweemaal tot afdelingskampioen op het hoogste amateurniveau (1985 en 1997), vergaren in 2012 landelijk bekendheid met het bereiken van de kwartfinales van het landelijke bekertoernooi en staan hoog in het lijstje met de best presterende amateurclubs van Nederland.

ACTIVITEITEN De club viert de 70ste verjaardag met vandaag een jeugddag en vrijdag met een jubileumavond voor alle leden. De jubileumavond wordt ingeluid met wedstrijden van de Generatie Jaren '90 en de Old Stars (kijk hier wie er allemaal meedoen).