• Jeroen Jumelet

GVVV in beroep tegen lange schorsing

VEENENDAAL Wilco den Hartog heeft een schikkingsvoorstel van vijf competitiewedstrijden gekregen nadat hij tegen IJsselmeervogels een rode kaart kreeg. Hiermee zijn de Veenendalers het niet eens en zij gaan dan ook in beroep.

Jeroen van der Veer

Volgens scheidsrechter Jannick van der Laan kreeg Den Hartog de rode kaart voor een gewelddadige handeling. ,,GVVV en Den Hartog zijn van mening dat Den Hartog zich op geen enkele manier schuldig heeft gemaakt aan de omschreven overtreding. De club en speler gaan om die reden in beroep bij de KNVB-aanklager", laat de club weten. 

Veenendaler Wilco den Hartog kreeg de rode kaart nadat Ali Akla van IJsselmeervogels naar de grond ging toen hij borst aan borst stond met GVVV-middenvelder. ,,Ik gaf echt geen kopstoot. Ik ben genaaid en erin geluisd. Het klopt dat het dom is dat ik uit emotie tegenover hem kwam te staan, alleen komt dit omdat die overtreding van hem schandalig was."

De aanklager kan op basis van verklaringen de rode kaart seponeren, het schikkingsvoorstel aanpassen of de zaak doorsturen naar de tuchtcommissie, die op zijn beurt zelf een oordeel velt over de rode kaart en de strafeis.