• Guido Prins laat wekelijks zien een uitstekende doelman te zijn.

    Ted Walker

Guido Prins wil zich ontwikkelen bij Veenendaal

VEENENDAAL Hij maakte een bewuste keuze om DOVO te verlaten voor Veenendaal en die beslissing lijkt voor Guido Prins goed uit te pakken. De inmiddels 22-jarige doelman was toe aan minuten en staat nu voor het tweede jaar onder de lat bij de derdeklasser. Wekelijks blinkt hij uit met schitterende reddingen. ,,Ik heb het plezier weer teruggevonden."

Jeroen van der Veer

Het was een moeilijke positie waarin Guido Prins zich bij DOVO bevond. Samen met Koen Hagelstein stond hij om de twee weken onder de lat in het tweede team en de andere twee weken zat de doelman op de bank bij het eerste. De talentvolle keeper was maar wat blij met zijn plek in de selectie, maar om stappen te maken moest Prins vertrekken. Ondanks dat de club hem graag behield, zorgde de Veenendaler voor verbaasde blikken toen hij vertelde te vertrekken naar Veenendaal.

FOCUS ,,Ik kan nu eigenlijk wel zeggen dat dit een goede beslissing is geweest", aldus Prins. ,,Wekelijks speel ik en hierdoor ontwikkel ik mij. Natuurlijk had ik ook op mijn kans kunnen wachten bij DOVO, maar ik moest speelminuten in een eerste team gaan maken."

Inmiddels is Prins de onbetwiste nummer één onder de lat bij Veenendaal en blinkt hij wekelijks uit. Is het niet met een katachtige redding, dan wel met zijn uitstekende uittrap. In zijn eerste jaar bij Veenendaal had Prins echter weinig te doen, omdat zijn ploeg veelal de bovenliggende partij was. ,,Dan is het zaak om gefocust te blijven en juist die ene bal te pakken. Daar leer je als keeper ook enorm van, want je moet negentig minuten lang geconcentreerd blijven."

UITBLINKER Dit seizoen is dat echter wel anders. Veenendaal speelt in een ijzersterke derde klasse, waarbij iedereen van elkaar kan winnen. Hierdoor wordt Prins vaak aan het werk gezet en dan zien de toeschouwers eigenlijk pas echt hoe talentvol de doelman is. Zo was hij zaterdag bijvoorbeeld de uitblinker met enkele fantastische reddingen. ,,Het gaat inderdaad lekker", zegt de sluitpost. ,,Jammer dat het geen punten opleverde, maar persoonlijk kon ik terugkijken op een goede wedstrijd."

STAP HOGEROP Wie goed speelt, komt ook 'in the picture' bij andere verenigingen. Het is helemaal niet ondenkbaar dat De Merino's of DOVO (opnieuw) bij Prins gaat aankloppen. Toch is de telefoon bij Prins nog angstvallig stil gebleven. Op de vraag of dat teleurstellend is, antwoordt Prins cool: ,,Nee, het is nog vroeg in het seizoen. Daarnaast heb ik het prima naar mijn zin bij Veenendaal. We zijn een vriendengroep die voor elkaar door het vuur gaat en ik voel mij hier op mijn plek."

Toch heeft Prins de ambitie om op een hoger niveau te spelen. Nadat hij het plezier terug vond bij Veenendaal in het spelletje, is hij nu bezig met de volgende stap; het beter worden als doelman. Door de vele speelminuten ontwikkelt hij zich in razend tempo en wie weet waar hem dat ooit gaat brengen. ,,We gaan het zien. Het zou mooi zijn als ik de stap hogerop kan maken, maar momenteel ben ik daar nog niet mee bezig. Ik zie wel wat er op mijn pad komt."