• Privebezit Prins

Guido Prins hoort deze week of hij eerste keeper blijft

VEENENDAAL Een spannende week breekt aan voor Guido Prins. De doelman van Veenendaal kreeg vijf wedstrijden de kans om te laten zien of hij de nieuwe eerste keeper moet worden en deze week volgt het hoge woord van trainer Arco van Elst. De 21-jarige houdt tot nu toe Dennis van de Beek uit de basis en als het aan Prins ligt blijft dat zo. ,,Nerveus ben ik niet."

Jeroen van der Veer

Het was een gok die Prins afgelopen seizoen nam. Toen hij bekend maakte te vertrekken bij DOVO, belden diverse verenigingen hem. Er volgden enkele gesprekken, maar bij Veenendaal had hij het beste gevoel. ,,Ik wist dat Dennis hier al zo'n tien jaar de vaste eerste doelman was. Dus het was best een gok, maar ik was en ben overtuigd van mijn kwaliteiten. Ik moest het in de voorbereiding uitvechten met hem."

WEDSTRIJDRITME Tot nu toe is de Veenendaler als gelukkige uit de strijd gekomen en dat nieuws hoorde Prins de training voor de eerste competitiewedstrijd. ,,Ik had een streepje voor op Dennis, werd mij gezegd. Echter zei de staf wel dat ik vijf competitiewedstrijden de kans kreeg om te laten zien dat de trainer het goed had gezien. Die duels zitten er inmiddels op en deze week volgt er dus een gesprek met de trainer."

In de vijf wedstrijden boekte Veenendaal uitstekende prestaties, alleen werd er geen enkele keer de nul gehouden. Dat knaagt bij Prins, bij wie de nul heilig is. ,,Natuurlijk baal je daarvan als keeper. Toch mogen wij als ploeg tevreden zijn met de start van de competitie en ook persoonlijk gaat het goed. Ik krijg steeds meer wedstrijdritme en voel mij hier thuis."

ROOD Tegen Candia'66 viel Prins op door het pakken van een penalty en de Veenendaler merkt dat hij stappen maakt. ,,Ik moet werken aan mijn coaching en dat gaat ook steeds beter. We hebben een hele jonge selectie en daarbij is sturing belangrijk. Dat kan en moet ik vanuit achteruit doen."

Nee, spijt van zijn overstap van DOVO naar Veenendaal heeft de doelman nog geen moment gehad. Al was er wel een baalmomentje, moet hij eerlijk bekennen. ,,Ik mocht bij hen blijven, maar ik wilde minuten maken. Zat daar al anderhalf jaar op de bank en ze keken niet naar mij om. Ik ben jong en wil spelen en niet nogmaals tweede doelman zijn. Dit seizoen pakte DOVO's keeper rood en toen baalde ik wel eventjes. Dat had een momentje voor mij kunnen zijn."

PERIODE In de derde klasse wil Prins zoveel mogelijk minuten maken en dan in de toekomst opnieuw een stap naar de top van het amateurvoetbal maken. ,,Met die instelling ben ik ook naar Veenendaal gegaan. Een stapje terug, om er straks twee vooruit te maken. In deze klasse doen wij goed mee en is de start beter dan men had verwacht."

Waar dit kan eindigen weet niemand. Ook Prins niet, al droomt hij voorzichtig: ,,Wij willen sowieso als promovendus in deze klasse blijven, maar misschien moeten we met een schuin oog naar een periodetitel kijken."