• Presentator Toine van Peperstraten tijdens het vorige Veenendaalse Sportgala.

    Peter van Veen

Grote namen genomineerd voor Sportgala 2017

VEENENDAAL De genomineerden voor het Sportgala 2017 in Veenendaal zijn bekend gemaakt. In totaal zijn er zes categorieën en de uitreiking van de prijs 'sportlid van verdienste'. Het Sportgala wordt op zaterdag 7 januari gehouden.

SPORTTALENTEN In de categorie Sporttalent Jongens zijn Alex Kling (survival), Jelto Spijker (waterpolo) en Aron de Koning (voetbal) genomineerd. Bij de meisjes gaan Fenna Achterberg (atletiek), Maaike Diepeveen (turnen) en Nawal El Amouri (kickboksen) op voor de prijs.

SPORTPLOEGEN Bij de Jeugdsportploegen zijn GVVV C1 (voetbal), VZC estafette (zwemmen) en DOVO MB1 (voetbal) genomineerd. Bij de senioren vinden we GVVV weer terug, net als SKF tafeltennis (vrouwen) en de touwtrekkers van Veenseboys.

MANNEN EN VROUWEN De titel Sportvrouw van het Jaar kan gewonnen worden door Tamara Versteegen (twirl), Maaike Tijhof (zwemmen) en Bo de Groot (Obstacle Course Racing). Bij de mannen gaan Jorik van Egdom (triatlon), Maarten Stuivenberg (atletiek) en Dylan van Baarle (wielrennen) met elkaar de strijd aan.