• Ted Walker
  • Ted Walker
  • Ted Walker

Groenewegen wint voor derde keer Veenendaal-Veenendaal

VEENENDAAL Veenendaal kreeg, net als bij de vrouwen eerder op de dag, de winnaar waarop het hoopte tijdens de mannenkoers Veenendaal-Veenendaal. Na opnieuw een massasprint was het Dylan Groenewegen die als eerst over de streep kwam. Het is de derde keer dat de 25-jarige de klassieker op zijn naam weet te zetten en daarmee schrijft hij geschiedenis.

Jeroen van der Veer

De wegen van Veenendaal en omstreken zijn voor de kleine Groenewegen inmiddels bekend terrein. Al twee keer eerder kon hij op de Kerkewijk zijn armen in de lucht steken en dat was woensdagmiddag niet anders. In een spannende wedstrijd, waarbij het alle kanten op kon gaan, was het toch weer Groenewegen die aan het langste eind trok. ,,Deze koers ligt mij wel", sprak hij met een enorme glimlach.

Al voor de start waren alle ogen gericht op de uiteindelijke winnaar en die druk was duidelijk voelbaar, bekende Groenewegen na afloop. ,,Als je moet winnen, is het altijd lastiger. Maar mijn ploeg heeft het uitstekend gedaan en in de finale heb ik alles gegeven."

Toch waren het vooral Michel Kreder en Belg Dimitri Peyskens die een derde winst van Groenewegen probeerden te voorkomen. De twee wisten los te komen van het peloton en dachten samen op jacht te gaan naar de eerste plaats, maar werden anderhalve kilometer voor de finish ingehaald door een grote groep achtervolgers.

Het werd opnieuw een massasprint, waarin de LottoNL-Jumbo-renner Wouter Wipperts (Roompot) en Sondre Holst Enger na 191 kilometer voor wist te blijven. ,,Veenendaal heeft de winnaars gekregen waarop het heeft gehoopt", sprak icoon Joop Zoetemelk na afloop. ,,Bij de vrouwen Annemiek van Vleuten en bij de mannen wint Dylan voor de derde keer. Beter kon eigenlijk niet."