• Ted Walker

Goudkoorts: Jeroen van den Berg

VEENENDAAL De Olympische vlam brandt, spannende tijden voor de echte sportliefhebber. Hoe presteert Nederland? In deze rubriek geven Veenendalers hun visie op de Olympische historie en hun verwachtingen van Pyeongchang 2018. Vandaag Jeroen van den Berg. ,,Jorien ter Mors verdient wel een keer een gouden plak.''

Naam: Jeroen van den Berg.

Leeftijd: 33.

Woonplaats: Veenendaal.

Werk: Medewerker Financiële Administratie.

Mijn favoriete sport op deze winterspelen: Schaatsen.

Welke Nederlander wint de meeste medailles? ,,Ik verwacht dat Sven Kramer de meeste prijzen mee naar huis neemt."

De eerste winterspelen die ik mij kan herinneren zijn die van… ,,Dat was in 1998. De gouden plakken van Romme, Timmer en Postma en de bronzen plak voor schaatsbelg Bart Veldkamp."

Hoeveel uur ben je tijdens de Spelen aan de buis gekluisterd? ,,Als het overdag en 's avonds is staat de tv de hele dag aan. Is het op latere tijden dan pik ik de sporten die ik wil zien er uit."

Mijn favoriete Olympiër? ,,Ireen Wüst voor Nederland en buiten Nederland Ole Einar Bjørndalen. Prachtig hoe Wüst altijd nuchter is en blijft en zich altijd op een doel kan blijven richten. Ole Einar Bjørndalen is de man met de meeste plakken op Winterspelen. Pakte in 2002 in Salt Lake City vier (!) gouden medailles."

Welk land wint de meeste medailles? ,,Dat wordt Noorwegen."

Mooiste moment winterspelen ooit ,,De gouden plak van Gerard van Velde in 2002 op de 1000 meter."

Welke sporter gun jij een gouden medaille en waarom? ,,Jorien ter Mors, het komt er maar niet uit bij haar. Hopelijk kan ze haar klasse eindelijk eens belonen met een gouden plak."

Wie gaat ons tijdens deze Olympische Spelen verrassen? ,,Antoinette de Jong, die gaat een mooie prestatie neerzetten op de 3000 meter.''