• Na maandenlang toekijken is Alfred van Doorn weer helemaal terug bij Veenendaal.

    Ted Walker

'Gifkikker' Van Doorn helemaal terug bij Veenendaal

VEENENDAAL Bikkelhard als het moet en mooi als het kan. Alfred van Doorn is weer helemaal terug en daar zijn ze bij voetbalvereniging Veenendaal maar wat blij mee. De middenvelder sleurt, beukt, strooit met passjes en is nooit te betrappen op te weinig inzet. ,,Na anderhalf jaar geblesseerd te zijn geweest, is het heerlijk om weer op het veld te lopen."

Jeroen van der Veer

Hij is dit misschien wel de grootste aanwinst gebleken die Veenendaal er aan het begin van dit seizoen bij kreeg. Er werden enkele nieuwe gezichten gehaald van andere verenigingen, maar Van Doorn bewees zich en staat er weer.

Een kruisbandblessure gooide langere tijd roet in het eten en de revalidatie was loodzwaar. ,,Toekijken is nooit leuk", bekent de inmiddels volledig fitte middenvelder. ,,Het was dan ook niet eenvoudig, maar ik heb altijd geloof gehouden in een volledig herstel."

WEDSTRIJDRITME Het geduld werd aan het eind van vorig seizoen al een beetje beloond. Enkele invalbeurtjes werden hem door Arco van Elst gegund, al was zijn echte comeback pas aan het begin van dit seizoen. De voorbereiding draaide Van Doorn probleemloos mee en hij was weer volledig onderdeel van de groep. ,,Zo voelt het ook. Ik ben niet meer bang dat het mis zit in mijn knie en ga vol de duels in. Als de trainer mij nodig heeft, sta ik er."

Dat bewees de speler met nummer twaalf op zijn rug dit seizoen al meerdere keren. Oké, het ziet er soms wat beholpen uit, maar aan alles zie je dat de middenvelder een aardig balletje kan raken. ,,Haha, ik heb inderdaad soms nog wel eens ruzie met de bal. Dat heeft te maken met wedstrijdritme", zegt de sympathieke inwoner van Veenendaal met een lach. ,,Dat moet vanzelf weer terug gaan komen. In het begin was het helemaal erg, maar nu gaat het steeds beter. Gelukkig maar, want volgens mij zag het er niet uit."

OPVOLGER Van de dertien competitiewedstrijden kwam Van Doorn er twaalf in actie en hierbij valt vooral zijn werklust op. ,,Als een wedstrijd dat vraagt, kan ik een klootzak in het veld zijn. Fel wanneer het moet, toch? Ik trek mijn been echt niet terug."

Wat dat betreft lijkt hij een beetje op Jeroen Veens. De ervaren speler bij voetbalvereniging Veenendaal is mogelijk aan zijn laatste seizoen bezig en de natuurlijke opvolger lijkt zich al aan te dienen. ,,Ik hoop echt dat hij nog doorgaat, want het is geen eenvoudige klus om hem te vervangen. Hij is ook een gifkikker, dus daarbij lijken wij wel als spelers op elkaar. Maar zoals gezegd; ik heb hem volgend seizoen het liefst erbij."

PERIODETITEL Net als Van Doorn, draait ook Veenendaal een uitstekend seizoen. Het staat in een sterke derde klasse bij de vijf bovenste ploegen en de club hoopt een periode te pakken. ,,We staan er nu goed voor in de tweede periode en het is nu de zaak dit vast te houden. Je ziet dat we als team steeds hechter worden en onze spitsen beginnen ook eindelijk te scoren, dus ja... wie weet...", sluit Van Doorn met een lach af.