• Foto: Jeroen van den Berg

Gesgarz na dit seizoen tijdelijk weg bij DOVO

VEENENDAAL Jarenlang is hij een van de vaste gezichten geweest bij hoofdklasser DOVO, maar aan het eind van het seizoen vertrekt Tom Gesgarz naar VVZ'49 uit Soest. De fanatieke verdediger/middenvelder gaat volgend jaar voor zijn trainerspapieren en heeft besloten een stapje terug te doen. ,,Ik wil nog graag voetballen en VVZ'49 biedt de mogelijkheid deze twee te combineren."

 

Jeroen van der Veer

 

Toch is het niet uitgesloten dat Gesgarz daarna weer te zien is in Veenendaal. Als hij zijn papieren heeft bemachtigd, en een seizoen heeft gevoetbald bij de eerste klasser, hopen DOVO en Gesgarz dat de twee weer samen kunnen werken. ,,Daar moeten we alleen nog naar kijken. Beiden willen wij dit graag, alleen is over de invulling nog niet gesproken. Het uiteindelijke doel is wel om iets bij het eerste elftal te kunnen betekenen."

 

Ook een toekomstige hoofdtrainersschap bij zijn huidige vereniging, sluit Gesgarz niet uit. Daarvoor is echter wel een TC1 nodig, iets waarvoor hij na zijn TC2 ook wil gaan. ,,Die ambitie heb ik zeker en daarom sluit ik het niet uit dat ik ooit hoofdtrainer wordt. Echter is dat nu te veel vooruit kijken en richt ik mij aankomend seizoen op spelen bij VVZ'49 en het behalen van mijn TC2."

 

Dit seizoen is de kans klein dat Gesgarz het rode shirt van DOVO nog aantrekt. De verdediger heeft een langdurige blessure en gaat komende maand weer het krachthonk in. ,,Misschien dat ik in de nacompetitie nog iets kan betekenen. Dit hele seizoen heb ik nauwelijks kunnen voetballen door blessures en daardoor kijk ik nu al wat meer met een trainersoog naar de groep. Onderdeel ervan voel ik mij nog altijd en ik hoop aan het eind van het seizoen met een feestje naar Soest te kunnen."