• Na maanden alleen trainen is Quincy Arends weer terug bij DOVO. ,,Ik wil mijn voeten laten spreken. -

    Ted Walker

Gerevalideerde Arends wil vlammen

VEENENDAAL Na zo'n tien maanden afwezigheid staat Quincy Arends te popelen om weer het shirt van voetbalclub DOVO te mogen dragen. De speler die ooit zo bejubeld werd omdat hij de club naar de derde divisie schoot, kreeg te maken met een loodzware knieblessure en was langere tijd afwezig. ,,Maar", zegt hij nu. ,,Ik ben weer terug en strijdlustiger dan ooit. Ik heb iets goed te maken."

Jeroen van der Veer

De talentvolle spits spreekt de woorden zonder twijfel uit. De lange maanden in het krachthonk hebben ervoor gezorgd dat er een andere Quincy Arends staat. In april ging hij onder het mes en na de winterstop wordt de inmiddels 21-jarige door de artsen en fysiotherapeuten vrijgegeven om weer met de groep mee te doen.

DE KNOP OM ,,Door deze zware periode besef ik dat het je allemaal niet komt aanwaaien", aldus Arends. ,,Ik ben dan ook volwassener geworden en wil DOVO laten zien dat ik er nog ben. Dit seizoen wil ik zeker nog een rol van betekenis spelen en dat kan ik maar op één manier doen. Deze praatjes waarmaken."
In de afgelopen maanden was Arends vooral op zichzelf aangewezen en was hij niet meer de jongen die op handen werd gedragen. Voor de loodzware periode had de inwoner van Veenendaal net laten weten te vertrekken bij de club, maar de knieblessure veranderde alles.
De club waar hij opgroeide bood hem de mogelijkheid om te blijven en hierdoor kon Arends zich volledig richten op de revalidatie. ,,Ik moest in het begin echt de knop omzetten. Ik was boos omdat ik niet fit was. Voor mijn blessure speelde ik misschien niet mijn beste wedstrijden en ik ben bang dat mensen dat herinneren. Toch heb ik in 49 duels, waarvan echt niet alles als basisspeler, 23 keer gescoord."
ANDER MENS Doordat hij van de club een mooie kans kreeg, werd het revalideren voor hem een stuk plezieriger. DOVO heeft Arends namelijk een hoop mooie momenten bezorgd en hij krijgt nog altijd een glimlach als hij denkt aan 'zijn periode'. Door zijn treffers promoveerde DOVO naar de derde divisie en hij hoopt het succesverhaal en vervolg te geven. ,,Eigenlijk heb ik veel profijt gehad van mijn revalidatieperiode. Dat klinkt gek, maar het heeft mij wel een ander mens gemaakt."

,,Ik ben meer voor de sport gaan leven en realiseer me nu dat je goed voor je lichaam moet zorgen", vervolgt de twintiger. ,,In mijn tijd bij Vitesse en De Graafschap hield ik van gezelligheid en dat was bij DOVO ook zo. Dat zal nooit veranderen, alleen besef ik me nu wel meer wat je allemaal moet doen en laten om te presteren."

EXTRA DRUK De jonge centrumspits is dan ook uit op revanche. In de winterstop hoopt hij weer bij de groep aan te sluiten en nadat er wedstrijdritme is opgedaan in het tweede, wil hij zo snel als mogelijk belangrijk zijn voor het eerste team van zijn club. Dat er bij DOVO dan al weken wordt geroepen om een spits, laat hem koud en geeft juist de motivatie om nog sneller terug te keren. ,,Er zijn dit seizoen drie aanvallers vertrokken. Ik wil straks laten zien dat die centrumspits er gewoon nog is en dat kan maar op één manier. Mijn voeten laten spreken."

HOOG NIVEAU Bang voor de druk die er mogelijk op zijn schouders komt te liggen, is Arends niet. ,,Welnee", zegt de rechtspoot met een grote lach. ,,Je hebt het toch zelf gezien in de nacompetitie? Hoe meer mensen er zijn en hoe groter de druk; des te leuker vind ik het. Daarvoor ben je voetballer en daarom wil je ook op zo'n hoog niveau acteren. Ik kan echt niet wachten om weer te beginnen en te laten zien dat Quincy Arends er nog altijd is."