• Ted Walker

Gerevalideerde Arends (DOVO) wil voeten laten spreken

VEENENDAAL Na zo'n tien maanden afwezigheid staat Quincy Arends te popelen om weer het shirt van voetbalclub DOVO te mogen dragen. De speler die ooit zo bejubeld werd omdat hij de club naar de derde divisie schoot, kreeg te maken met een loodzware knieblessure en was langere tijd afwezig. ,,Maar", zegt de 21-jarige nu. ,,Ik ben weer terug en strijdlustiger dan ooit. Ik heb iets goed te maken."

Jeroen van der Veer

De talentvolle spits spreekt de woorden zonder twijfel uit. Die maanden in het krachthonk hebben ervoor gezorgd dat er een andere Quincy Arends staat. In april ging hij onder het mes en na de winterstop wordt hij door de artsen en fysiotherapeuten vrijgegeven om weer met de groep mee te doen.

,,Door deze zware periode besef ik dat het je allemaal niet komt aanwaaien", aldus Arends. ,,Ik ben dan ook volwassener geworden en wil DOVO laten zien dat ik er nog ben. Ik had voor mijn blessure 49 officiele wedstrijden, waarvan niet allemaal in de basis, 23 doelpunten voor de club gemaakt. Dit seizoen wil ik dan ook nog een serieuze rol van betekenis spelen en dat kan ik maar op een manier doen. Deze praatjes waarmaken."

* Later meer in de krant over de terugkeer van Quincy Arends.