• Na een assist van Laurens van der Voort kon Jeremy de Graaf afronden.

    Ted Walker
  • Ted Walker
  • Ted Walker

Genialiteit Van der Voort bepalend voor winnend GVVV

VEENENDAAL Een geniaal moment van Laurens van der Voort heeft ervoor gezorgd dat GVVV de drie punten heeft gepakt tegen Scheveningen. De mandekker verstuurde een pass die ze bij FC Barcelona vaak van Messi zien, maar nu gebeurde het in Veenendaal. Hierdoor kon Jeremy de Graaf na een klein uur spelen de 1-0 aantekenen en dit bleek ook de eindstand. 

Jeroen van der Veer

Over de gehele wedstrijd gezien waren er eigenlijk maar twee momenten waarvan het publiek het warm kreeg en in beide gevallen was Van der Voort de hoofdrolspeler. Na zijn schitterende assist probeerden hij en De Graaf het kunststukje opnieuw, maar de pegel van laatstgenoemde werd toen wél gekeerd. Toch is er niemand in het GVVV-kamp die erover zeurt dat het geen hoogstaand duel was, want de belangrijke punten bleven in Veenendaal. 

,,Drie weken geleden werd ik de schlemiel genoemd omdat ik volgens sommigen een penalty weggaf en nu krijg ik opeens alle complimenten", is Van der Voort nuchter. ,,Zo is het nou eenmaal in het voetbal. Toch heb ikzelf altijd vertrouwen gehouden in mijn kwaliteiten en vandaag heb ik dat ook laten zien. Ik wil dan ook absoluut geen lange neus trekken naar de mensen die kritiek gaven, maar dit is wel een bevestiging."

Het moet dan ook gezegd worden dat Van der Voort zichzelf steeds beter profileert en een basisplaats is dan ook een logisch vervolg. Als linkercentrale verdediger staat hij zijn mannetje. Zo verloor hij zaterdag tegen Scheveningen geen enkel persoonlijk duel en was hij de absolute leider in de verdediging van GVVV. ,,Het ging inderdaad lekker", sprak hij na afloop bescheidde. ,,Toch konden we als team in de eerste helft niet tevreden zijn. Scheveningen had meer de bal en daarom hebben we in de rust ook gezegd dat het anders moest. Gelukkig pakten we het daarna op en win je terecht."

Na de winnende assist van Van der Voort gooide GVVV het duel op slot en werd de wedstrijd professioneel dood gemaakt. ,,We moeten gewoon zo snel als mogelijk 35 tot 40 punten halen om uit de zorgen te blijven. Dat klinkt misschien GVVV-onwaardig, maar het is wel de realiteit."