• * Archieffoto

    Ted Walker

Gefrustreerd De Merino's baalt na afloop

VEENENDAAL Met leuk voetbal verdien je geen punten. Dat is bij De Merino's nu wel duidelijk. De ploeg van Jan Gaasbeek deed leuk mee tegen NSC Nijkerk en was in sommige fases zelfs de betere, maar ging toch met 4-1 onderuit. 

Jeroen van der Veer

De bezoekers uit Veenendaal hadden in Nijkerk een paar grote mogelijkheden om voor rust op voorsprong te komen. Toch ging het keer op keer mis en werden de mooiste kansen om zeep geholpen. ,,En als je zelf niet scoort...", sprak Gaasbeek een oude voetbalwijsheid uit. ,,...Ja, dan scoort de ander."

Een fout van zijn ploeg werd voor rust genadeloos afgestraft en dat zorgde voor frustraties in de kleedkamer. ,,Dat mag ook, maar daarna moet je het op een goede manier van je af spelen. Dat gebeurde niet."

Spelers namen het negatieve gevoel mee en daarvan profiteerde de thuisploeg. NSC Nijkerk liep uit en kwam op een comfortabele voorsprong. ,,Marco de Gooijer, die als invaller echt iets toevoegde, scoorde nog wel en daarna gingen wij alles of niets spelen. Dit leverde helaas niets op. Een winstpartij is wat wij nodig hebben, want voetballend gaat het best goed. Alleen tja, daar koop je niets voor."