• Peter van Veen

Forse nederlaag SKF tegen OVVO/De Kroon

VEENENDAAL SKF verloor afgelopen zaterdag in Maarssen met 35-22 van OVVO/De Kroon. De thuisploeg zette daarmee een belangrijke stap richting kruisfinales. SKF is sinds vorige week al zeker van degradatie.

De wedstrijd was tekenend voor het afgelopen zaalseizoen van SKF. De ploeg is in staat om de tegenstanders goed partij te geven, maar nooit een wedstrijd lang. Deze keer bleef SKF op gelijke hoogte tot vlak voor rust. Na een gelijk opgaande beginperiode, leek OVVO/De Kroon op weg naar een vlotte beslissing toen de thuisploeg een 9-5 voorsprong nam halverwege de eerste helft. Maar SKF gaf zich nog niet gewonnen en knokte zich terug in de wedstrijd. Het werd 9-9 en SKF nam zelfs even brutaal de leiding met 9-10. De gelijke strijd duurde tot 11-11, maar daarna was het op bij de geelblauwen. OVVO/De Kroon liep in de laatste minuten voor rust uit naar een 16-13 ruststand.

Na rust ging het heel hard. SKF had geen antwoord meer en OVVO/De Kroon liep binnen 10 minuten uit naar 24-14. Daarmee was de wedstrijd gespeeld. SKF scoorde nog wel met enige regelmaat tegen, maar OVVO/De Kroon speelde de wedstrijd eenvoudig uit naar een alleszeggende 35-22 eindstand.

Over twee weken sluit SKF de zaalcompetitie af in eigen huis tegen het Groningse Nic./Alfa-college. Een wedstrijd om des keizers baard.