• Corne Davelaar

FCV na stroeve fase naar ruime bekerzege

VEENENDAAL ,,Misschien kwamen we wel te snel op een 0-2 voorsprong", sprak FCV-speler Corné Davelaar na de 5-10 winstpartij op Delta Sports'95. Zijn ploeg werd daarna slordig, maar wist toch de volgende ronde van de beker te bereiken.

Jeroen van der Veer

Nadat de thuisploeg op 2-2 was gekomen, voerden de Veenendaalse zaalvoetballers enkele wisselingen door. Uiteindelijk kwam men op 2-3 en ook werd het snel 3-3. ,,We kregen toen grip op de wedstrijd, waardoor we uitliepen tot een 3-7 voorsprong'', aldus Davelaar. ,,Er gingen nog wel een paar kansjes mis, wat betekende dat we de wedstrijd voor rust al konden beslissen."

Na rust probeerde FCV in een hoog tempo te spelen, maar lukte het niet altijd. Toch scoorde men nog wel twee keer en kreeg het er ook twee tegen. ,,Bij vlagen hebben we goed voetbal laten zien en zijn we niet echt in de problemen gekomen", aldus Davelaar. ,,Overigens een compliment aan de tegenstander, die een mooie sporthal heeft. We zijn nu door in de beker en gaan ons richten op het competitieduel tegen USVF; een zware tegenstander voor ons."

Doelpuntenmakers: Khalid Oulad Ahmed (4), Jeroen den Hartog (2), Corné Davelaar (2), Qendrim Beqiraj en Mohammed bel Hadj.