• Ted Walker

Fantastische Jansen houdt tiental GVVV op de been

VEENENDAAL Doelman Johan Jansen heeft GVVV aan een punt bij Rijnsburgse Boys geholpen. In een duel waarin de Veenendalers na een half uur met tien man kwamen te staan, keepte de Barnevelder een fantastische partij en zorgde hij er mede voor dat het 3-3 werd. 

Jeroen van der Veer

Via Soufiane Laghmouchi kwamen de bezoekers uit Veenendaal al na zeven minuten op voorsprong en daarna ging GVVV vrolijk door met aanvallen. Toch was Mart de Jong na een half uur genoodzaakt aan de noodrem te trekken en daardoor moest hij met rood naar de kant. Ondanks dat de ploeg van Niek Oosterlee met een man minder speelde, maakte Guido Janssen vijf minuten voor rust de 0-2.

Daarvan kon het echter niet lang genieten en nog voor rust kwam de spanning terug in de wedstrijd. Het ondertal vocht in de tweede helft voor elke meter en soms was het zelfs nauwelijks te merken dat GVVV met een man minder stond. Toch viel de gelijkmaker na een uur voetballen en leek GVVV geknakt. 

Door enkele fantastische reddingen van Jansen bleef GVVV op de been en leek Sherwin Grot -na een assist van Jansen- zeven minuten voor tijd matchwinnaar te worden. Leek, want oud-GVVV-speler Frank Tervoert wist de goalie van GVVV drie minuten voor tijd toch nog te passeren. ,,Door die late treffer sta je toch met een rotgevoel", aldus aanvoerder Roy Terschegget. ,,Maar ach, met tien man een punt pakken is toch karakter. Daar mogen we wel blij mee zijn."