• Fotostudio7
  • Ted Walker
  • Delly Carr / ITU Media

Erepenning voor Jorik van Egdom

VEENENDAAL Triatleet Jorik van Egdom uit Veenendaal heeft woensdag een hoge gemeentelijke onderscheiding gekregen. De sporter ontving de Erepenning van Veenendaal uit handen van burgemeester Wouter Kolff.

De 21-jarige Van Egdom ontving de onderscheiding voor het behalen van de wereldtitel triatlon op de Olympische afstand (1500 meter zwemmen, 40 kilometer fietsen en 10 kilometer lopen) in de categorie neo-senioren (19 tot en met 22 jaar). Jorik van Egdom is de eerste Nederlander ooit die een WK-titel op deze afstand haalt en de enige triatleet die in één jaar drie wereldtitels en één EK titel haalde.

,,Enorme prestaties die nogmaals aantonen dat Veenendaal een sportstad is en in het bijzonder een triatlonstad'', aldus de gemeente in een persbericht.

EREPENNING Het college van burgemeester en wethouders heeft een gemeentelijke onderscheiding ingesteld voor personen of instanties die zich op een bijzonder manier verdienstelijk hebben gemaakt voor de Veenendaalse samenleving. Of een zeer bijzonder prestatie hebben verricht op het gebied van cultuur, sport, of andere terreinen, waardoor Veenendaal mede op de kaart is gezet. Met deze onderscheiding geeft het college een bijzonder blijk van waardering aan Jorik van Egdom.