• Privebezit

El Azzouzi jaagt zijn droom na en tekent bij FC Groningen

VEENENDAAL Volgend seizoen speelt DOVO-speler Oussama El Azzouzi in het shirt van een profclub uit Nederland. De talentvolle middenvelder sprak met diverse verenigingen, kreeg daar ook een kijkje in de keuken en volgde uiteindelijk zijn gevoel. Hierdoor speelt de 16-jarige volgend seizoen in Groningen, waar hij bij de plaatselijke FC gaat voetballen. ,,Deze kans kan ik niet laten liggen."

Jeroen van der Veer

Dat de Veenendaler naar een profclub zou vertrekken was eigenlijk voor iedereen wel duidelijk. Dit seizoen maakte de eerstejaars B-junior al zijn debuut in de hoofdmacht van DOVO en bij de vereniging sprak iedereen lovend over hem. Van trainer, tot medespelers en van supporters tot tegenstanders. 

Doordat El Azzouzi ook bij de KNVB speelt, stond hij op het lijstje van flink wat clubs. Bij FC Groningen stond zijn naam stipt op één en daarom handelde de ploeg ook snel. ,,Zij zien het echt in mij zitten en waren heel duidelijk. Ik heb daar een testwedstrijd gespeeld en direct volgden de gesprekken. Ook met hoofdtrainer Ernest Faber en technisch manager Ron Jans."

Het is de bedoeling dat El Azzouzi bij onder de 19 aansluit en vanuit daar moeten er stappen gezet worden. ,,Het zou mooi zijn als ik dan over twee of drie jaar mijn debuut in de eredivisie kan maken. Daarvoor moet ik veel laten, maar dat heb ik er voor over. Zo word ik opgenomen in een gastgezin in Groningen en dat zal wennen worden. Maar zoals ik zeg; ik wil dit dolgraag. Ik ben nu op een leeftijd dat ik het gevoel heb er klaar voor te zijn en ga er dan ook alles aan doen om mijn doel te bereiken."