• Ted Walker

Eerste nominaties Sportgala Veenendaal bekend

VEENENDAAL Sportservice Veenendaal heeft de eerste nominaties voor het Sportgala Veenendaal bekend gemaakt. Bij de sportvrouwen is tevens de winnaar al bekend. Daar is Bo de Groot de enige genomineerde, net als vorig jaar toen Maaike Tijhof zich terugtrok. De survival atlete werd onder meer genomineerd op basis van haar derde en zesde plek op het WK en haar twee Europese titels.

Bij de mannen zijn er wel drie genomineerden. Daar nemen Jorik van Egdom (triatlon), Dylan van Baarle (wielrennen) en Jesse de Heer (survival) het tegen elkaar op. Van Egdom werd bij de triatlon van Veenendaal Nederlands Kampioen en werd bovendien negende op het NK atletiek. Van Baarle verraste met zijn Nederlandse titel bij het tijdrijden. En De Heer werd genomineerd op basis van onder meer zijn tweede plaatsen op het WK en het NK.

PLOEGEN In de categorie sportploeg nemen de zwemmers van VZC (derde van Nederland), de triatleten van VZC (promotie naar de eredivisie) en survivalgroep Hang-On (elf medailles op EK OCR) het tegen elkaar op. Bij de jeugdploegen zijn de genomineerden DOVO O19 (voetbal, promotie naar tweede divisie), VZC jeugdestafette (zwemmen, Nederlands Kampioen mix 4x100 wissel) en VCV jongens D-jeugd 2 (volleybal, vijfde op het NJK).

LAATSTE CATEGORIEËN Op het Sportgala worden ook prijzen uitgereikt in de categorieën sporttalent van het jaar en trainer van het jaar. De genomineerden in die categorieën worden later bekend gemaakt.