• Archieffoto Dylan van Baarle.

    BAS CZERWINSKI

Dylan van Baarle opnieuw ten aanval in Tour de France

VEENENDAAL Wielrenner Dylan van Baarle is vandaag opnieuw in de aanval in de Tour de France. De Veenendaalse renner van Cannondale koos de aanval en vormt inmiddels een kopgroep met drie anderen.

De 193 overgebleven wielrenners in de Tour de France zijn vrijdagmiddag begonnen aan de zevende etappe. Die rit gaat over 213,5 kilometer van Troyes naar Nuits-Saint-Georges. Net als donderdag lijkt de etappe beslist te gaan worden in een massasprint.

De renners komen onderweg slechts één klimmetje tegen. Dat is na na 147,5 kilometer de Côte d'Urcy van de vierde categorie. Iets eerder (na 108 km) ligt de tussensprint, belangrijk voor de strijd om de groene trui. Die is nog in het bezit van de Fransman Arnaud Démare, maar Marcel Kittel nadert.

Vlak na de start gingen vier renners er vandoor. Naast Van Baarle zijn dat Mauele Mori, Yohann Gene en Maxime Bouet. De voorsprong van het kwartet groeide snel naar ruim drie minuten.

Het is de tweede keer dat de Veenendaler in de aanval gaat. Woensdag al maakte hij deel uit van de kopgroep in de vijfde etappe.