Dylan van Baarle maakt toptransfer naar Team Sky

VEENENDAAL Veenendaler Dylan van Baarle heeft een toptransfer gemaakt binnen de wielerwereld. De wielrenner verruilt Cannondale-Drapac voor Team Sky van onder meer Tour- en Vuelta-winnaar Chris Froome. De ploeg maakte de komst van Van Baarle met een video op Facebook bekend. ,,In deze ploeg wil ik de volgende stap gaan maken."

 

Jeroen van der Veer

 

De 25-jarige wielrenner was in mei al in gesprek met Sky, maar toen besloot Van Baarle bij zijn huidige ploeg te blijven. Toen zijn werkgever Cannondale te kennen gaf dat het voorbestaan in gevaar was door het wegvallen van een belangrijke sponsor, schakelde ook Van Baarle. ,,Sky kwam eigenlijk direct bij mij terug. Ook Lotto Jumbo was interessant, maar bij Sky had ik het beste gevoel. Daar moet ik mij vooral richten op de voorjaarsklassiekers en zij kunnen mij verder helpen in het tijdrijden."

Van Baarle reed een sterk voorjaar met als uitschieter zijn vierde plaats in de Ronde van Vlaanderen. De Britse topploeg ziet in hem een welkome versterking. ,,Hij is een renner die de aanval niet schuwt en ervoor gaat. Hij kan zich bij ons verder ontwikkelen'', aldus ploegleider Servais Knaven.

 

BLESSURE Van Baarle was geselecteerd voor de WK wielrennen deze week in het Noorse Bergen, maar moest zich afmelden met pijnlijke ribben. Die blessure liep hij op bij een valpartij in de Ronde van Groot-Brittannië. ,,Ik zou eigenlijk na dit weekend een beslissing maken, maar heb vrijdag al afgezegd. De bondscoach waardeerde mijn eerlijkheid. Voor mijn team wil ik honderd procent kunnen geven en ik voelde dat dit niet ging lukken. Toch blijft het lastig om zo'n beslissing te maken, want ik wilde echt graag naar het WK."

 

VERHUIZING Nu bekend is geworden dat Van Baarle naar Sky vertrekt, moet de inwoner van Veenendaal ook gaan nadenken over zijn toekomst in Veenendaal. ,,Daar heb ik nog niet echt over nagedacht, maar na deze transfer behoort een verhuizing wel tot de opties."