• Dylan Groenewegen kwam de afgelopen Tour de France twee keer als eerste over de finish.

    ANP Foto

Dylan Groenewegen gaat voor record in Veenendaal-Veenendaal

VEENENDAAL Op de voorlopige startlijst van Veenendaal - Veenendaal prijkt de naam van tweevoudig-winnaar Dylan Groenewegen. De 25-jarig renner won afgelopen maand nog twee ritten in de Tour en staat 22 augustus als topfavoriet aan de start in Veenendaal.

Daan van den Berg

Samen met Wiebren Veenstra, Steven de Jongh en Theo Bos staat Groenewegen bovenaan als het gaat om de meeste zeges. Voor Groenewegen is het woensdag 22 augustus de ideale kans om recordhouder te worden. De topsprinter van Team LottoNL-Jumbo krijgt met Timo Roosen, Gijs van Hoecke en Robert Wagner een aantal vaste wagonnetjes uit zijn sprinttrein met zich mee. Daarnaast staan ook de ervaren mannen Bram Tankink en Paul Martens op de startlijst bij Team LottoNL-Jumbo. De jonge Nederlander Antwan Tolhoek maakt het Nederlandse team compleet.

UIT DE REGIO Naast LottoNL-Jumbo komt ook Roompot Nederlandse Loterij met een sterke selectie naar Veenendaal. Met Coen Vermeltfoort en Wouter Wippert staan er twee snelle mannen op de startlijst. Ook hebben ze een aantal mannen die de regio heel goed kennen. Oscar Riesebeek uit Tiel traint vooral op de Utrechtse Heuvelrug en ook Jan Willem van Schip is vaak in deze regio te vinden. Van Schip woont tegenwoordig in Wageningen, net als Taco van der Hoorn, en voor hen is de Grebbeberg dus ook geen onbekend terrein.

Ook staan Aqua Blue Sport, Israel Cycling Academy, CCC Sprandi Polkowice, WB Aqua Protect Veransclassic en Sport Vlaanderen op de deelnemerslijst. Vooral Sport Vlaanderen komt met veel vertrouwen naar Veenendaal. Zij wonnen in 2014 met Yves Lampaert op de Kerkewijk en hopen daar dit jaar een vervolg aan te geven.

TALENTEN Veenendaal-Veenendaal is een koers waar traditiegetrouw veel Nederlandse en buitenlandse talenten aan de start verschijnen. Zo rijden met Metec-TKH uit Tiel, Destil Parkhotel, Delta Cycling Rotterdam, Monkey Town Cycling Team, Vlasman Cycling Team, Alecto Cycling Team en BEAT Cycling Club alle Nederlandse continentale ploegen. De deelnemerslijst wordt gecompleteerd door Team Wiggins en Virtu Cycling, twee ploegen met talenten uit Groot-Brittannië en Denemarken

De volledige startlijst is te vinden op www.veenendaal-veenendaal.nl.