• Op de magische avond op Panhuis scoorde Patrick tegen Noordwijk. ,,Onvergetelijk moment. -

    Theo Beumer

'DOVO zit echt in mijn hart'

VEENENDAAL De focus lag bij Joshua Patrick op de topscorerstitel en daarom sprak hij in de media amper over zijn breuk met DOVO. Nu het seizoen klaar is, vindt de 32-jarige het tijd om open kaart te spelen en op een goede manier afscheid te nemen. ,,Ondanks afgelopen seizoen, koester ik de mooie herinneringen. DOVO is een hele warme club."

Jeroen van der Veer

Gesprekken met Hans Kraay jr. deden hem overtuigen om AFC te verlaten voor DOVO. De Amsterdamse straatjongen naar Veenendaal; het bleek een perfecte move. ,,Kraay is een perfect mens en ik voelde mij direct thuis in Veenendaal. Het voelde als een bevrijding; even niet die Amsterdamse drukte."

MAGISCHE AVOND Vrijwel altijd was Patrick basisspeler, alleen interim-trainer Van Sas zette hem op de bank. ,,Mijn eigen schuld. Ik kwam een aantal keer te laat. Na de komst van Gert Kruys werd ik nog belangrijker gemaakt en kwam ik in mijn kracht."

Het seizoen waarin DOVO de nacompetitie haalde en promoveerde, zal Patrick nooit vergeten. ,,Er was toen al onvrede over Kruys na een incident met Serhat Koc, maar we wilden als groep voor elkaar knallen. De wedstrijd tegen Noordwijk vergeet ik nooit. Panhuis had die avond wat magisch. We wonnen in de verlenging en promoveerden uiteindelijk naar de derde divisie."

MAN VAN GOUD Afgelopen jaar liet Patrick nog meer zien wat hij allemaal kon. Terwijl het intern rommelde, schoot hij elke bal erin. De teller stopte op 37 treffers. ,,Toch is dit jaar een smet op mijn DOVO-tijd. De klik met Kruys was uitgewerkt. We speelden drama tegen Quick Boys en de trainer zei dat er een streep onder werd gezet. Toch kregen we een enorme straftraining met een blessure als gevolg. Het zoveelste incident en toen knapte er iets in mij en wilde ik weg. Zelfs al voordat de tc met het voorstel kwam dat spelers mochten vertrekken."

Voetballers kregen de optie transfervrij te gaan, omdat de club Kruys behield. Patrick maakte hier gebruik van en koos voor DVS'33. ,,De boys bij DOVO ga ik missen. Het was het leukste team waar ik ooit mee samenspeelde. Brabanders, Amsterdammers, Utrechters; echt een heerlijke groep. Daarnaast zijn de supporters fantastisch en verdient de technische commissie echt een groot compliment. Zij krijgen bakken met kritiek over zich heen, maar het zijn fantastische mensen. Die opmerking van Muller, dat ik een dertien in een dozijnspeler was, bedoelde hij niet zo. Daarover hebben we gesproken. Kees is een man van goud."

PLEK IN HET HART ,,Ik wilde voorkomen dat het uit de hand liep", duidt Patrick. ,,Kruys liet de vertrekkende spelers ook niet meer met de groep trainen. Ik heb mij in kunnen houden, want ik wilde door de voordeur weg en niet na een incident met de trainer, maar dat was voor mij een bevestiging. Het is jammer, want ik had graag bij deze vereniging willen afsluiten. Maar goed, iedereen gaat verder. That's life. Vier jaar lang heb ik met trots onderdeel uitgemaakt van DOVO en die periode ga ik nooit vergeten. De vereniging en de mensen zullen altijd een plek in mijn hart hebben."