• Foto: Jeroen van den Berg

DOVO ziet rechtsback vertrekken naar NVC

VEENENDAAL Aan het eind van dit seizoen moet hoofdklasser DOVO zijn rechtsback Taner Ozbek uitzwaaien. De sympathieke verdediger vertrekt naar NVC uit Naarden en is niet op de aanbieding van DOVO ingegaan. ,,Ik had mijn keus in januari al gemaakt. Een paar maanden daarna kwam DOVO met een voorstel, maar ik ben een man van zijn woord en daarom ga ik naar NVC."

 

Jeroen van der Veer

 

De voornaamste reden van het vertrek is het feit dat de back meer tijd voor zijn gezin en werk wil. Doordat hij in oktober een zoontje kreeg, en al een dochtertje had, wil hij meer thuis zijn en daarbij lukt drie keer in de week trainen niet. ,,De keus is dan makkelijk, want familie gaat voor."

 

In de zomer van 2013 verliet Ozbek het Utrechtse Elinkwijk voor DOVO, waarna hij al direct een vast gezicht werd. Ondanks dit vertrouwen, bleef dit seizoen een voorstel lang uit. ,,Vroeger kon ik mij daar druk om maken, maar nu niet. Mijn nieuwe club speelt in de tweede klasse en ik kan lekker twee keer in de week trainen. Daarnaast is het voor mij tien minuten rijden. Of ik ga schrikken van het niveau? Dat weet ik niet. Ik ben vooral bang voor de clubgrensrechters."

 

Om door de voordeur te vertrekken, wil Ozbek aankomende weken nog meer laten zien wat hij kan. Althans, als dat mag van de artsen. ,,Ik heb mijn middenvoetsbeentje gebroken en in het ziekenhuis zeiden ze dat ik dit seizoen niet meer kan voetballen. Ikzelf denk daar anders over en ga er alles aan doen om nog even het rode shirt te kunnen dragen."