• Ted Walker
  • Ted Walker
  • Ted Walker
  • Ted Walker

DOVO zet zichzelf voorschut en geeft 3-0 voorsprong weg

VEENENDAAL Beschamend, zo is de prestatie van DOVO afgelopen zaterdag het best te omschrijven. De ploeg van Gert Kruys was in de strijd om een periodetitel te bemachtigen en met een 3-0 ruststand op zak tegen SJC leek er niets aan de hand. Leek, want uiteindelijk pakte de ploeg van Sjaak Polak een punt en zakte DOVO ver door de ondergrens. ,,We zijn te wisselvallig om ergens aanspraak op te maken."

Jeroen van der Veer

De wedstrijd van afgelopen zaterdag was alleszeggend voor dit seizoen van DOVO. In de eerste twintig minuten liet het fantastisch voetbal zien en daarna gaf het niet meer thuis. De bal werd amper vooruit gespeeld, duels werden half aangegaan en de wissels zorgden ook niet voor de broodnodige rust. Het opstootje, net na rust, was daarnaast ook een kantelpunt. Het gaf SJC pit, terwijl DOVO lam geslagen leek. ,,Wij hielden in, terwijl zij agressiever werden", baalde Kesly den Haag. ,,Dat je het zo weggeeft, mag nooit gebeuren."

Door razendsnelle treffers van Joshua Patrick en Salim Amerzgihou kwam het binnen het kwartier op 2-0 en vooral Den Haag was ongrijpbaar. Zijn snelle acties en strijdlust waren een genot voor het oog en doordat Patrick vlak voor rust ook de 3-0 maakte, leek de tweede helft ideaal om te werken aan het doelsaldo. 

,,In de rust zeiden wij nog dat we strijd moesten leveren, maar we verloren echt elke tweede bal. Het was volgens mij niet om aan te zien", aldus Den Haag, die na de 3-1 niet het gevoel had dat er iets aan de hand was. ,,Nee, want met alle respect; zo goed zijn zij niet. Maar toch speel je hier gelijk tegen, dus wij zijn ook absoluut niet zo goed als wij misschien zelf denken."

De 3-2, na een onderschepte breedtepass door het midden, gaf SJC energie en tien minuten voor tijd viel zelfs de 3-3. Toch had niemand daarover gesproken als de poging in de slotfase van Den Haag tegen het net ging in plaats van tegen het lichaam van de keeper. ,,Een wereldredding", zei Den Haag daarover. ,,Ik kon niet meer dan dat doen. Helaas, want nu speel je gelijk...maar voelt het als een verliest. Wij zijn te wisselvallig om kans te maken op de tweede divisie."