• Archieffoto

    Jeroen van den Berg

DOVO wordt bestolen door de scheidsrechter

VEENENDAAL Een krankzinnige slotfase heeft ervoor gezorgd dat DOVO niet kon stunten tegen koploper Noordwijk. Joshua Patrick leek zijn derde van de middag te hebben gemaakt en daardoor matchwinnaar te zijn, maar uiteindelijk verloor het met 2-4. 

Jeroen van der Veer 

Onbewust was Leon Toonen een van de hoofdrolspelers. Eerst leek de invaller de assist te geven op de winnende treffer en in de blessuretijd kon hij de bal niet voldoende wegwerken om een achterstand te voorkomen. Toch baalt hij vooral van de eerste situatie, waarbij de scheidsrechter een opmerkelijke rol vervult. ,,Ik leg de bal terug op Joshua Patrick en hij scoort. De grensrechter loopt naar de middenlijn en de scheidsrechter wijst daarna. Tot Noordwijk opeens protesteert en de arbiter beslist het doelpunt af te keuren. Onbegrijpelijk."

Niet veel later had de scheidsrechter opnieuw een hoofdrol. Noordwijk schiet de bal huizenhoog over en zonder dat iemand hem van DOVO heeft aangeraakt, wijst de leidersman naar de cornervlag. ,,In diezelfde -onterechte- corner maken zij de 2-3. Ik kreeg die bal niet goed weg en via zeven benen verdwijnt die in het doel."

De slotfase paste helemaal in de lijn van de wedstrijd. DOVO en Noordwijk maakten er een mooi duel van en via Patrick kwamen de Veenendalers voor rust op voorsprong. Nog voor de onderbreking boog de koploper de achterstand om en moest DOVO in de achtervolging. Opnieuw Patrick -wie anders- maakte de verdiende 2-2, maar gooide de slotfase roet in het eten. ,,We zitten duidelijk in de hoek van de klappen."