• Ted Walker
  • Ted Walker
  • Ted Walker
  • Ted Walker
  • Ted Walker

DOVO wint kraker in slotseconde

VEENENDAAL Een rake kopbal van Joshua Patrick heeft ervoor gezorgd dat iedereen bij DOVO in de laatste minuut een gat in de lucht sprong. De Veenendalers wonnen de kraker tegen Staphorst met minimaal verschil en dit werd uitbundig gevierd. ,,Dit is heel, heel, heel lekker", aldus verdediger Adil Mahdadi. 

 

Jeroen van der Veer

 

Negentig minuten lang was het een voetbalgevecht tussen twee ploegen die bovenin de hoofdklasse acteren. Waar de eerste helft overduidelijk voor de bezoekers was, pakte DOVO in de tweede helft het heft in handen. Het werd een schouwspel, waarbij de toeschouwer zich geen moment verveelde. ,,Het was misschien voetballend niet goed, maar er was wel veel strijd en beleving", aldus Mahdadi, die daarvoor het boegbeeld was. 

Na een botsing kreeg de mandekker een gat in zijn hoofd, maar hij speelde met een tulband om vrolijk verder. ,,Wel met wat hoofdpijn hoor. De hele wedstrijd moest ik nauwelijks koppen en na die wond was het opeens wel nodig. Zal je net zien", sprak hij na afloop met een grote lach. 

De wedstrijd leek lang in 0-0 te eindigen en eigenlijk had vrijwel iedereen zich daar al bij neergelegd. Behalve Joshua Patrick. Nadat de snelle aanvaller vijf minuten voor tijd de paal trof, liet hij in de slotseconde zijn kwaliteit zien.

De kleine Patrick sprong enorm hoog en via de onderkant van de lat ging zijn kopbal tegen de touwen. ,,Hierdoor ga je heel lekker de winterstop in. Zij zijn fysiek erg goed en daar hadden we toch wel wat moeite mee. 0-0 leek een logische einduitslag, maar gelukkig beschikken wij over Joshua. Het is nu tijd om te feesten en daarna ga ik de wond even laten hechten."