• Jeroen van der Veer

DOVO wint 'knokwedstrijd' van Quick Boys en bekert verder

VEENENDAAL Op eigen veld is DOVO erin geslaagd af te rekenen met het Quick Boys van Erik Assink (ex-GVVV) en daardoor bekert het verder in de KNVB-beker. Door de 3-0 overwinning kunnen de Veenendalers in de volgende ronde een profclub loten.

Jeroen van der Veer 

Het hechte collectief van DOVO wist zich zaterdagmiddag op eigen veld dapper te weren. Door een treffer van Salim Amerzgiou kwam het vlak voor rust op een 1-0 voorsprong, die vervolgens geen moment in gevaar kwam. Ook niet nadat Enrico Patrick vijf minuten na rust zijn tweede gele kaart ontving. Dit kwam mede door de 2-0 van aanwinst Simon van Zeelst, die een corner van Roy Bakkenes tegen het net wist te koppen. 

VECHTWEDSTRIJD Het duel ontwikkelde zich vervolgens naar een vechtwedstrijd, waarin de tien mannen van DOVO knap stand wisten te houden. Hierbij was er nog een belangrijke rol weggelegd voor Mitchell de Zwart, die een kopbal van een Quick Boys-speler van de lijn wist te halen. ,,Je ziet dat we een uitstekend collectief hebben", aldus de nuchtere doelman Rodney Ubbergen. ,,In de voorbereiding was het niet top, dat geef ik eerlijk toe, alleen vandaag ging het er echt om en staan we er met z'n allen."

In de slotfase was het opnieuw Amerzgiou die een treffer wist te produceren. De man van de wedstrijd benutte de rebound die er kwam nadat een uitstekende vrije trap van Lars Middelwijk via de onderkant lat terug in het veld kwam. 

ONRUSTIG Door de 3-0 overwinning sloeg buiten het veld de vlam in de pan en zocht het uit-publiek vooral Rodney Ubbergen op. De doelman zocht na de 2-0 voorsprong regelmatig contact met het publiek en dat werd door hen niet gewaardeerd. Nadat de spelers snel naar binnen waren, bleef het buiten het sportcomplex ook erg onrustig. Supporters van de bezoekende ploeg provoceerden op de parkeerplaats, maar stewards van DOVO, Quick Boys en GVVV wisten een gevecht te voorkomen.