• Peter van Veen

DOVO-verdediger kiest met het hart en vertrekt (update)

VEENENDAAL Bas Muller heeft DOVO laten weten na dit seizoen te gaan vertrekken bij DOVO. Na drie seizoenen in het eerste heeft de centrale verdediger er voor gekozen om een club te zoeken waar hij wekelijks aan het spelen toekomt. ,,Het hield een keer op. Ik wil graag basisspeler worden en dat lukt niet bij DOVO."

Jeroen van der Veer

Muller kwam vijf seizoenen geleden over van VRC naar DOVO A1, om vervolgens met toenmalig trainer David Wagensveld mee naar het tweede te gaan. Daar werd hij speler van het jaar en verdiende mede daardoor een plaats in de A-selectie.

Bij DOVO 1 kon Muller niet altijd rekenen op speelminuten. Wel wist hij tijdens 'het wonder van Veenendaal' (DOVO - Odin'59 8-0) DOVO met het hoofd op de beslissende voorsprong (4-0) te koppen. ,,Dat was echt een hoogtepunt", aldus de 21-jarige. ,,In die nacompetitie speelde ik alles en in de laatste periode ook. Ik had dus echt een aandeel."

De sympathieke verdediger moest lang nadenken over zijn vertrek, maar de beslissing werd er een met het hart. ,,Ik moest realistisch zijn. Drie seizoenen is het niet gelukt om vaste basisspeler te worden. DOVO wil naar de topklasse en dan is de kans op minuten nog kleiner. Ik zou vierde verdediger worden. Dat is niet wat ik wil. Ondanks dat het een enorm moeilijke keuze was, ga ik DOVO verlaten."

Waar Muller volgend seizoen gaat spelen is nog niet bekend. ,,Ik laat het rustig op mij afkomen."